Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dømt: «Blir vill og gal når jeg drikker vodka»

DØMT: En mann fra Lyngdal er dømt til fengsel for grov vold.

– Jeg blir vill og gal når jeg drikker vodka, og gjør dumme ting, sa lyngdølen i retten. Nå er han dømt til fengsel i seks måneder.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LISTER TINGRETT: I dommen som kom i formiddag går det frem at 24-åringen er dømt for å ha slått en mann fra Farsund i ansiktet med en flaske. Hendelsen skjedde i midten av februar i fjor på en bursdagsfest i Lyngdal.

Nå må mannen sone et halvt år i fengsel, men i tillegg til fengselsstraffen må han også betale skadeerstatning på i underkant av 20.000 kroner og 40.000 kroner i oppreisning til mannen som ble skadet.

Store skader

Farsund-mannen fikk store skader på to tenner oppe i munnen, hvor den ene måtte trekkes og erstattet med et implantat. Også andre tenner ble skadet og to tenner nede måtte rotfylles og bygges opp med krone. I tillegg ble det registrert noen kutt over det ene øyet.

Handlingen var uprovosert og ble utført med et særlig farlig redskap.

Den fornærmede er ennå ikke ferdig med behandling av tenner, går det frem i dommen.

Da saken kom opp til rette erkjente mannen straffskyld for samtlige poster i tiltalebeslutningen.

Han sa blant annet:

«Tiltalte har forklart at når han drikker vodka blir han « vill og gal « og at han i en slik tilstand gjør dumme ting. Tiltalte har i det første politiavhøret dagen etter hendelsen forklart at han ikke husker særlig fra det som skjedde kvelden før på grunn av sterk beruselse. Han erkjente ikke straffeskyld i dette avhøret. Han tok selv kontakt med politiet den 20.02 2017. I dette avhøret erkjente tiltalte straffeskyld . Han forklarte at han kanskje trodde at han hadde slått fornærmede i hodet med ei flaske.»

Strafferabatt

Retten kar kommet frem til at volden var uprovosert og ble utført med et særlig farlig redskap. Det ble ført syv vitner i saken og dommen på seks måneders fengsel var enstemmig.

Likevel har 24-åringen fått strafferabatt på to måneder. Innstillingen fra aktor var nemlig fengsel i åtte måneder. Dette tok ikke retten til følge. Saken har nemlig ligget en tid hos politiet og var ferdig etterforsket tidligere på våren i fjor.

24-åringen må også betale saksomkostninger på 2000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...