Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dom i voldtektssaken i Aalborg

RASK OPPKLARING: Dansk politi fant raskt fram til 18-åringen som nå er dømt for å ha voldtatt Lister-kvinnen i Aalborg nyttårsaften. Foto: Arkivfoto

En 18-åring er dømt til fengsel i to år og seks måneder etter at han voldtok en 19 år gammel Lister-kvinne i Aalborg.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DOM: Dommen falt i Retten i Aalborg nylig.

Det var regionavisen Lister 24 som først meldte om dommen.

Jomfru Ane Gade

Voldtekten fant sted i nærheten av restaurantgaten Jomfru Anes Gade.

Kvinnen hadde reist sammen med kjæresten til Aalborg for å feire nyttårsaften. Hun gikk ut av et av utestedene for å få ladet telefonen sin, da hun møtte en mann hun trodde ville hjelpe henne.

Ikke lenge etter ble hun funnet på en benk i nærheten delvis avkledd.

18-åring

Politiet fant etter hvert frem til gjerningsmannen. 12. januar ble en 18-åring fremstilt for varetektsfengsling på bakgrunn av videoovervåkning som viste ham sammen med den norske kvinnen.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld. Han har anket dommen, men vil bli sittende i fengsel , melder det danske nettstedet nordjyske.dk.

I tillegg til fengselsstraffen, blir 18-åringen utvist fra Danmark med varig innreiseforbud.

Tekniske bevis

Aktor Bjørn Fogh sier til nordjske.dk at har funnet forklaringen hans svært upålitelig, og i strid med kvinnens forklaring.

– Han har også endret forklaring underveis. Kvinnens forklaring har vært den samme fra start til slutt og er understøttet av tekniske bevis, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...