Disse sa ja takk til OSX 1 - og ett skip til

FORMANNSKAP: Formannskapet i Lyngdal sa i dag ja til opplag i Rosfjorden. Foto: Per Thime

Formannskapet i Lyngdal sa ja til å la OSX 1 til å legge seg i opplag i Rosfjorden. Ikke nok med det, det kommer ytterligere et skip av stor størrelse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

- Vi skal ta stilling til dette, og vi har altså fått en henvendelse fra eier av skipet, ordfører Jan Kristensen (H), innledningsvis.

Forutsetningene for opplag er at skipet skal være tilkoplet landstrøm. Leieprisen skal være kroner 125 000 kroner i måneden, opplyste ordfører om.

Så til debatten rundt skipet:

- Prisen som er satt, det er veldig billig i forhold til andre steder som har fartøy i opplag. Jeg ville sagt 150 000, som et forhandlingsgrunnlag og heller tar det fra der, sa Karsten Fidjeland fra Senterpartiet.

Trenger inntekter

Det er også en annen båt som skal inn, også det en båt av størrelse litt mindre enn OSX 1, det vil si at den er rundt 120 meter. Prisen er satt til kroner 75 000 i måneden for båten fra Dolphin.

- Vi trenger inntekter, og skal vi sikre god adkomst i området ved havna så er det ingen vei utenom opplagsvirksomhet. Når det gjelder saken, så deler jeg synene til Senterpartiets representant. Synes ikke motparten at prisen er grei, så står de fritt til å finne andre steder, sa Roger Abusland (H).

Dolphin-skip

Det er allerede på det nærmeste inngått avtale for opplag for et Dolphin-skip. Når OSX 1 også er på vei vil det bety bruk av mer strøm. Den foreløpige planen er at det andre skipet skal ankomme Rosfjorden i løpet av mai.

HER ER DEN: OSX 1 ligger for øyebikket oppankret utenfor Huelva i Spania. Foto: Skjermdump

- I øyeblikket er det ikke nok strøm, men det kan ordnes, sa havnesjef Jane Arnesen under møtet.

Om ekstra strøm blir klart til de to båtene kommer er mer usikkert.

I det ligger det også en kostnad, og kostnaden tar trolig kommunen. Her skal det kjapt hentes inn forespørsel på priser.

- Det tar tid å bygge ut strømmen og det er usikkert hvor lang tid det tar, sa Arnesen.

Da det kom til avstemming ble rådmannens forslag vedtatt, med en leiepris på kroner 125 000 kroner i måneden. Skipet skal være tilkoblet landstrøm, og det skal være null toleranse for forurensing til sjø.

Skipet skal koples til landstrøm innen 14 dager. Skjer ikke det ilegges det bøter på tre ganger leie.

OSX 1 er ventet til Lyngdal 12 april, mens skipet fra Dolphin er ventet i mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...