Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dette er Sørlandets eneste «syngende skole»

– Vi får lykkeligere elever, tror lærer på Årnes skole nå etter at elevene synger minst én sang i løpet av hver skoledag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2017 kl 11:14

– En himmel full av stjerner, blått hav så langt du ser.

Sangen «Barn av regnbuen» ljomer i et av fellesrommene på Årnes skole.

Årnes skole har, som eneste skole på Sørlandet, fått innvilget søknaden om å være med i prosjektet «Syngende skole» fra høsten 2016. På sangen «Morgendagens søsken» går lydnivået til nye høyder.

SYNGENDE SKOLE: På Årnes skole synger elevene hver dag. (Foto: Erlend Haddeland)

Sang minst én gang om dagen

Skolen er 1 av 30 skoler i Norge som er med i prosjektet.

De har allerede vært i gang en stund. Gjennom prosjektet får lærerne gratis seminar og opplæring av sangpedagoger i hvordan lære barn å bli glade i å synge, de får oppfølgende seminarer og sanghefter og noter med gode tips i undervisningen.

– Vi forplikter oss til å synge minst én gang om dagen, sier lærer Miriam Kroslid Nesje, én av tre lærere som har særskilt ansvar for prosjektet, sammen med Frode Solsvik og Silje Stråtveit.

Sangambassadører

LÆRERE I BRESJEN: Miriam Kroslid Nesje (t.v.) og Silje Stråtveit har særskilt ansvar for sangprosjektet, sammen med Frode Solsvik (bak, delvis skjult).


Hver klasse har også tre sangambassadører av elevene som skal minne lærerne på at de må synge.

– Vi synger veldig mye bedre. Vi er egentlig kjent som en skole som synger en del med fredagssamlingene våre, men nå synger vi jo mye mer, sier Kroslid Nesje.

Sangprosjektet varer ut skoleåret.

– Forhåpentligvis fortsetter vi med å være en syngende skole også etterpå, sier læreren.

– Hva får man igjen for dette?

– Jeg tror vi får lykkelige elever. Det er forsket på det: Sang skaper glede, avslutter læreren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...