«....det ligner faktisk litt på rådhuset i Lyngdal»

PLATE: Stian Fjelldal leverer på høyt nivå.

Lyngdal-artisten Stian Fjelldal leverer tekster av god klasse, som man også kan humre av. Hans nye album er sluppet og vi har kastet terning.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

«Idioten» er navnet på Stian Fjelldal sitt nye album, og vi snakker om ei plate med ni sanger – og disse får du helt sikkert høre mer av hvis du laster ned eller kjøper på annen måte.

I mine ører skal musikk være enkelt, En god tekst, litt fengende musikk og noe man lett husker etter å ha hørt.

Godt utvalg

Mye av det som Fjelldal kommer med gjør nettopp det. Det er mye å ta tak i av ymse varianter, men undertegnede fant sine favoritter – for det er flere godbiter.

  • «Festen«

En herlig sang som sitter klistret i øret etter første gang. Fest på neset, mamma og pappa som var god i farten – og han som var kledd i noe veldig merkelig, en pels i tropenatt. En herlig sang!

  • «Lille venn»

Her er nok en højdare hvor Fjelldal tar oss med inn i den store medieverden, i Norge. Egentlig en historie om en venn som har mistet familien i en terrorhandling, men dette blir ført over til hendelser i Norge, hvor man er innom en stein som ligner på en pikk og svanen som også mangler folkeskikk.

Lyngdal er med

På de ni sporene som er ute til folket finnes det knapt dødpunkter. Jo, man kan sikkert si at en intro på ett minutt er lang og kanskje for lang, men det er helheten som teller. Den er solid.

Når artisten også har funnet plass til Lyngdal, da er det også fint. I sangen «Baksiden av Operaen» blir nemlig hans egen kommune nevnt. Men i første omgang er det også godt gjort å komme opp med tittelen på denne sangen.

Sangen er rett og slett om hvor stygg baksiden av operabygget i Oslo er, landets mest ikoniske bygg.

Inne i sangen kommer linja fra Lyngdal: «...et av Norges mest ikoniske bygg, det ligner faktisk litt på rådhuset i Lyngdal»!

God blanding

Undertegnede hadde knapt hørt om Stian Fjelldal tidligere, men etter å ha hørt musikken hans, så er jeg faktisk fan. Her er det gode tekster og det hele virker svært ekte. I tillegg skal man huske at han på dette albumet gjør alt selv, også det musikkalske.

Vi kastet terning – og selv om det noen steder i enkelte sanger kanskje er noen lange instrumentaler, så betyr ikke det noe for helheten.

Spellemannspris neste? Terningkast 6!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...