Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Det kan bli endret parkeringsmønster

I DAG: Som dette er parkeringen i dag ved Alleen. Det kan bli endring på det, noe som betyr færre parkeringsplasser. Foto: Per Thime

I dag parkerer bilene med front mot rådhus, bank og annet. Det kan bli en endring på det.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PARKERING: I dag skal Planutvalget i kommunen ta opp arbeid med mulighetsstudie i sentrum, hvor parkering er et punkt.

Rådmann skriver blant annet dette før møtet:

– Fokus er fremkommelighet for kjørende /kollektiv, gående og syklende, inklusive parkering.
Ulik gatebruk ses i sammenheng for å finne optimale arealmessige løsninger basert på behov i
de enkelte deler av sentrum, skriver rådmann.

Kan bli endring

I sentrum er det i dag muligheter å parkere flere steder, enten det er på langs av veien eller med snuten av bilen innover. Det skal imidlertid være en endring på gang, noe som betyr færre parkeringsplasser. I Alleen, langs veien mot rådhus og bank ser man på muligheten for å endre - slik at bilene også her skal parkere langs veien, og inne med fronten innover.

SOM DETTE: Det kan bli som til venstre i hele Alleen. Parkering innover kan det bli slutt på. Foto: Per Thime

– Dersom dette skal gjennomføres vil nok en god del plasser forsvinne, og det er negativt for sentrum. Men samtidig er planen å gjøre sentrum litt mer trafikksikkert for de myke trafikanter (gående og syklende), og da blir det vanskelig å opprettholde dagens trafikkmønster i hovedgata - Alleen. Tror dette arbeidet blir fulgt tett opp av Planutvalget, sammen med administrasjonen, sier ordfører Jan Kristensen (H) til Lyngdals Avis.

- Folk er flinke

Løsninger som kan være aktuelle er flere parkeringsplasser ved Lyngbygget, som er vedtatt i plan for Bergesletta. Det kan også være aktuelt med endringer i kjøremønsteret.

– Folk er veldig gode til å finne P-plasser, selv om parkeringsmønsteret endres. Det er selvsagt viktig å ikke redusere i altfor stor grad på de offentlige P-plassene, for da vil belastningen på de private bare bli større. Vi har jo en P-norm i dag som brukes for nybygg og etableringer, og denne bør vi nå se på om skal viderføres eller om den skal endres, forteller Kristensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...