Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Det er her du får brød med smak»

BAKER: Jesper Bo Pedersen åpnet denne uka sitt nye sted ved Handelsparken i Lyngdal. Danske som neste år markerer 50 år som baker og konditor gleder seg over å være i gang. Foto: Per Thime

Jesper Bo Pedersen feirer neste år 50 år som baker og konditor. Litt av feiringen tar han på forskudd; for denne uka åpnet han nemlig utsalg i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MØTESTED: - Jeg kan i det minste si at starten har vært god med mye folk innom våre nye lokaler her i Handelsparken. Sannheten er også at jeg har siklet på dette lokalet i lengre tid, sier Jesper Bo Pedersen .

Dansken som etter hvert har lang fartstid i Norge er inne i sin første uke i nye lokaler, der hvor Kaffihjørnet og Lena Kvavik holdt til fram til i sommer. Sistnevnte ga seg for ikke lenge siden, men allerede er det altså drift i de samme lokalene.

- Flotte lokaler

Den danske 63-åringen startet i fjor sommer bakeri i Kvinesdal. Det går på bakverk fra bunnen av, i forskjellige varianter enten det er brød, wienerbrød eller annet.

- Jeg har jo akkurat startet, men jeg har fått lokalet her akkurat som jeg ønsket meg. Og når vi skal mette lyngdøler og andre, er det viktig og riktig med gode varer, påpeker han.

Skulle være catering

Da han gikk i gang i Kvinesdal i fjor sommer var det først og fremst med tanke på catering, men slik ble det ikke.

- Nei, det gjorde ikke det. Etterspørselen og tilbakemeldingene på det vi solgte, var meget bra. Dermed ble det også bakeriutsalg, som vi også har her i Lyngdal. Råvarene er viktige, og som et eksempel skal jeg trekke frem våre wienerbrød. Der bruker vi ekte meierismør, og folk sier de er farlig gode, mens jeg sier vi blir avhengige av dem.

Stor kundekrets

Lyngdølene har allerede denne uka vært flittige gjester, enten de setter seg ned eller er innom for å kjøpe bakverk. Ved bakeriet i Kvinesdal har han hatt kunder som har kommet helt fra Egersund, for å kjøpe brød, lavkarbo med seks ulike frøsorter.

- Men det er jo ikke bare brødvarer det går i, for vi har jo også noe til dem som vil sitte ned, som suppe, barnemeny, sandwich og mye mer.

UTENFOR: Anne Utland og Jesper Bo Pedersen er fornøyd med plassering av både skilt og sted. Foto: Per Thime

Og hun som skal styre butikken til daglig, er fra Lyngdal. Anne Utland gleder seg.

- Ja, dette er veldig gøy å være en del av. Starten på uka har vært veldig bra med mye folk innom. Her skal vi være kjent for kvaliteten på det vi leverer, og i tillegg skal vi ha bra priser, sier Utland, mens hun serverer fire franske turister som er innom.

- Og det har i det hele tatt vært en del turister innom denne uka, både norske og utenlandske. Men nå må jeg nesten tilbake til disken, det er som kjent der mye skjer, avslutter dansken, mens han serverer ett av de 400 wienerbrødene han baker i løpet av uka.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...