Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Derfor skiftet Johan Ekeland (Ap) mening i helsehus-saken

På partiets gruppemøte like før avstemning, var det spesielt én person som fikk innvirkning på at Johan Ekeland (Ap) snudde fra Steintomta til Rom-alternativet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Kommunestyret skulle torsdag kveld bestemme hvor tomten til det nye helsehuset i Lyngdal kommune skal ligge.

Før partiene gikk til gruppemøter klokken 21.00, ble det foretatt en prøveavstemning. Den viste et knapt flertall for Steintomta (15 stemmer), med 14 stemmer til eksisterende bygningsmasse på Rom.

Men så snudde Johan Ekeland (Ap), og det 15–14 i favør Rom-alternativet.

Les også: Tomtevalget endres fra Steintomta til Rom

Hun ble avgjørende

Overfor Lyngdals Avis forklarer han hvorfor:

– Jeg var veldig i tvil. Det var gode argumenter for Steintomta, og det var gode argumenter for Rom. Så hadde vi gruppemøte, og jeg var fortsatt i tvil der. Vi var så heldig å ha Nariat, ungdomsrepresentanten, på vårt gruppemøte. Så jeg spurte henne: Hva mener du som er ungdom, du har fulgt debatten i hele kveld. Hun var klar på at jeg burde stemme på tomta på Rom, forteller Ekeland til Lyngdals Avis.

DET AVGJØRENDE ØYEBLIKKET: Her stemmer Johan Ekeland (Ap) for Rom-alternativet. Til høyre for ham, partikollega Tordis Blørstad. I forgrunnen Nariat Tashaeva som påvirket Ekeland på partiets gruppemøte rett før avstemningen. Foto: Erlend Haddeland


REAKSJONEN: Johan Ekeland (Ap) smiler lurt til sine partikolleger da det går opp for dem hvilken vei vedtaket vil vippe. Foto: Erlend Haddeland

Usikkerheten på Steintomta

Nariat Tashaeva var til stede i kommunestyret for aller første gang, som leder av Lyngdal ungdomsråd.

– Vi satt og diskuterte. Jeg sa at hvis jeg skulle stemme, så ville jeg ikke valgt Steintomta, på grunn av usikkerheten på tomta med grunnvannet, sier hun til Lyngdals Avis.

AUF-medlem

FØRSTE KOMMUNESTYREMØTE: Nariat Tashaeva (17) deltok på kommunestyremøte som representant for Lyngdal ungdomsråd, der hun er leder. Foto: Erlend Haddeland


Det var ikke uten grunn at hun endte på gruppemøtet til Arbeiderpartiet.

– Jeg kunne velge hvilket parti jeg ville være på gruppemøte med, og siden jeg er med i AUF selv, så var det fint å få innsikt i Arbeiderpartiets gruppemøte, sier hun.

– Hvordan er det å være med å påvirke en politisk prosess på ditt første kommunestyremøte – som tilhører?

– Det synes jeg er veldig kult. Visste ikke at jeg hadde den påvirkningen, svarer hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...