Derfor ble den nye asfalten ødelagt

ØDELAGT VEI: Veien på rundt 1,5 kilometer har flere steder som er omtrent ubrukelig. Foto: Per Thime

Erikstadveien ved Kåveland fremstår som et lappeteppe for dem som kjører der. Årsaken til det er nå klar.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VEIDEKKE: Det var i forbindelse med ny vannledning det ble gjort arbeider ved Kåveland hvor en del Erikstadveien var med.

Allerede da asfalten var nylagt begynte det å komme hull eller groper i veibanen. en entreprenør i Farsund vant anbudet på jobben med vannledning, samt å rette opp veien etter utført arbeid.

Kommunen ikke fornøyd

I etter tid har ikke Lyngdal kommune vært fornøyd. I møtereferatet fra befaringen som er gjort går det fram at kommunen har reklamert på jobben somer gjort.

LES OGSÅ: Veien smuldret opp

Det viser seg blant annet an entreprenøren som hadde jobben brukte for tynt lag med asfalt. Kravet var å legge et lag med 4 centimeter asfalt. Flere steder på den rundt 1,5 kilometer lange veien er det bare 2,5 centimeter.

Grunnlaget

Det er også en del andre forhold som gjør at kommunen ikke er fornøyd med den jobben som er gjort, en del av dette gjelder andre avvik.

Byggeperioden var fra 16. januar 16 til 16. september. Rapporten som nå foreligger er hentet fra befaring høsten 2016. Entreprenøren skal imidlertid ta flere prøver av det som heter bærelaget.

Når dette foreligger, skal partene se videre på en metode for utbedring og få en avklaring av kostnadene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...