Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Dekkskift på Porsche skal gjøre fabrikkansatte mer effektive

Ansatte på Fibo skiftet dekkene på Roar Lindlands Porsche under tidspress. Det skal gjøre dem enda bedre på hurtig omstilling.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2017 kl 21:21

For bilsportutøver Roar Lindland handler det om levere bak rattet, for Fibo er det om å gjøre å ha en mest mulig effektiv produksjon av baderomspanel og andre laminatprodukter.

Mandag kom de sammen for å se om de to arenaene kunne kombineres.

– Det er egentlig utrolig mange felles paralleller. Det er så mye tekniske detaljer, måten å hele tiden tenke forbedring og tenke nytt, sier Lindland, før han satte seg bak rattet.

PÅ FABRIKKEN: Roar Lindland stilte bilen til disposisjon. Foto: Erlend Haddeland

– Alle skal vite hva man skal gjøre

På Fibo har de bygget ut for 120 millioner, samtidig som produksjonen har vært opprettholdt. De ansatte jobber kontinuerlig med å bli stadig mer effektiv. Lean, kalles det på fabrikkspråket. Det handler kort og godt om å sørge for mest mulig effektivitet.

Det fikk de god bruk for da de skulle skiftene dekkene til Lindland på pit-stop utenfor fabrikken, som en del av et sponsorsamarbeid.

– Det vi har lært av Roar er det å forberede seg godt. Når en kommer til pit-stop, skal alle vite hva man skal gjøre, alle vet hvor alle delene ligger, slik at de kan gjennomføre det bra. Og ikke minst lære tingene man gjorde feil for å gjøre det bedre neste gang, sier fabrikkdirektør Torfinn Knutsen.

Les også: Fibo markerte gigantisk investering

– Et lite hakk bedre

Lean-coach Monica Sætervik Briseid noterte flittig ned tidene på tavla til de tre lagene.

– Her bruker vi erfaringene fra det vi gjorde i første runde. Alle lag skriver opp en endring som de har lyst å gjøre i neste runde. Det handler om å bli et lite hakk bedre, sier Sætervik Briseid.

Det ble til slutt laget Luvenis bestående av Jakob Vintland, Eric Andreassen, Sander Foss Fazlagic og Ludvig André Sæveland som kunne sprette sjampanjen fra toppen av pallen etter dekkskift på 19,13 sekunder og best tid sammenlagt.

PÅ VINNERLAGET: Ludvig André Sæveland (nærmest) og Jakob Vintland i aksjon. Foto: Erlend Haddeland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...