Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De trør dansen hver onsdag

RINGDANS: Døladanserne i gang med ringdans. Brit Bakken Ødegård til venstre og Grethe Ore er instruktører. Foto: Lars Rekaa

Hver onsdagskveld spilles det opp til dans i gymsalen på Byremo barneskole.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DANSEGLEDE: De kaller seg Døladansen, og samler danseglade mennesker fra store deler av Indre Agder.

– Egentlig er vi en del av Seniordansen, men for ikke å skremme dem som ikke føler seg helt som seniorer ennå, valgte vi å kalle oss Døladansen, sier instruktør Grethe Ore.

Indre Agder

Navnet passer godt. Ikke bare er danserne ungdommelige, men de kommer fra dalene, også. Grethe Ore er åsdøl. Den andre instruktøren, Brit Bakken Ødegård kommer fra Audnedal, nærmere bestemt fra Ågedalstø.

Les også: Nå trår de eldste dansen i teltet

Andre dansere kommer fra Bjelland i Marnardal, Grindheim og Konsmo. I tillegg samarbeider Døladansen tett med Seniordansen på Evje.

Hjernetrim

Brit Bakken Ødegård understreker forskjellen fra ordinær gammeldans:

– Vi danser aldri to helt like danser – dette skal være litt hjernetrim, også. Vi holder mer i hverandre. Og vi bytter partner hele tiden, forteller hun.

Hvis alle er til stede, er de 17 mennesker på gulvet. For å få antall par til å gå opp, bytter instruktørene på å danse dame- og herreturer.

Kos

– Vi holder på i to timer, avbrutt av en pause med kaffe og sosialt samvær, sier Grethe Ore.

Danserne koser seg med reinlender, tango og polka, vals og swing. Og ringdans.

– Alle dansene er tilpasset folk som begynner å få problemer med balansen, sier Brit Bakken Ødegård.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...