Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De sa til og med at det var deilig

KALDT NOK: – Nei, det er ikke kaldt, bare forfriskende, sier Eivind Husøy og Vigdis Koppen. Foto: Per Thime

Det er noen, men ikke mange som fortsatt tar seg et bad utendørs. Ansatte ved legekontoret på Konsmo er blant dem.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FRISKT: – Det er faktisk ikke så gærent dette, sa Eivind Arnt Husøy, fastlege i Audnedal.

Han, og legesekretær Vigdis Koppen har nettopp kommet seg opp av vannet i elva som renner forbi legekontorene på Konsmo.

– Dette har nå blitt en fin tradisjon som vi startet i sommer. Da var det jo varmere, men det er slettes ikke ille dette heller, forteller de to.

Kaldt nok

Da hadde de akkurat tatt seg noen svømmetak i 6,5 grader.

– Vi pleier å være tre personer som bader her hver mandag, men i dag er vi to, forteller Husøy.

Krav og julebord

Det er hver eneste mandag det skjer, da det er lunsjpause på kontoret.

– Det er jo også visse krav som skal innfris for å få godkjent en dukkert, forteller fastlegen.

– Og det er?

– En skal blant annet oppfylle et minimumskrav på minst tre gode svømmetak i elva. Klarer vi det, da er også økta godkjent.

Planen er å svømme så lenge det er isfritt i elva. Selv håper de det varer en stund til.

– Det hadde jo vært artig og svømt en stund til, kanskje til og med svømt mellom noen små isflak før det fryser helt til, sier Koppen.

Uansett når isen kommer, Koppen og Husøy ser fremover.

– Til julebordet vi skal ha. Det blir en fin avslutning på sesongen, hvis det da ikke blir mer bading etter jul og nyttår – hvis det fortsatt er fritt for is her oppe.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...