Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De ruler veiene i Indre Agder

PÅ TUNET: Samling på tunet på Ytre Flottorp. Fra venstre Sigmund Bryggeså fra Hægebostad med sin -67 Buick, Olaf Follerås, Evje (-76 Pontiac), Torgny Spikkeland, Evje (-65 Ford Fairline), Roar Åtland, Evje (-85 Chevrolet Corvette), Arnfinn Engestøl, Iveland (-58 Buick), Johan Skjølberg, Eiken (-75 Chevrolet Caprice cabriolet), Mary Ann Vestøl, Sveindal (-69 Chevrolet Chevelle), Kjell Torfinn Verdal, Eiken (-58 Chevrolet Impala), Toralv Hobbesland, Eiken (-66 Buick Skylark) og Odd Ove Åsland, Åseral (-74 Chevrolet Camaro). Foto: Lars Rekaa

Det brummer gromt langs veiene øverst i Audnedal. Utallige amerikanere er på vei til Ytre Flottorp.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BLANKE BILER: Det er møte hjemme hos Troy Flottorp. I uthuset samler medlemmene av Indre Agder Am-Car Club seg.

På tunet står amerikanerne oppmarsjert. Ikke mindre enn 11 biler hadde tatt turen til Ytre Flottorp denne høstkvelden. I tillegg kommer Troys egen Chevrolet Nova – bilen foreldrene hans hadde med seg da de vendte hjem i 1969, etter ti år i USA.

Fem-seks biler

De er 62 medlemmer, men antakelig rundt dobbelt så mange biler.

– Det er flere av medlemmene som har mer enn en bil, noen har fem-seks biler stående, sier Roar Åtland, leder i klubben.

Bilene er i god stand, det er sjelden noe problem å få dem gjennom EU-kontrollen.

– Vi mener jo selv at vi er kyndige til å skru. Og får vi problemer, drøfter vi dem på møtene, sier han.

STOLT: Mary-Ann Vestøl bak rattet i sin stolthet, en 1969-modell Chevelle. Foto: Lars Rekaa

Han forteller at mange av medlemmene har handlet bil av hjemvendte egder som hadde jobbet noen år over there, og tatt med seg bil hjem.

Familieklenodium

Kveldens vert, Troy Flottorp, har en litt spesiell doning. Bilen hans har nemlig vært i familiens eie helt siden den ble levert splitter ny i New York.

– Jeg brukte bilen daglig på Byremo i mange år, forteller moren hans, Arna Flottorp. Hun brakte bilen hjem til Norge, sammen med mannen, avdøde Odd Flottorp. I dag bor hun i Lyngdal.

Klubben har medlemmer i Lyngdal. Og i Eiken og Audnedal, og østover helt til Setesdal og Iveland.

En gang om måneden samles de til møte. Hvis været er bra, hender det at de kommer kjørende i klenodiene sine. Men ellers er det gjerne en VW eller en Toyota som er dagligbilen.

Treff

– Men når vi har treff, kjører vi selvsagt i amerikanerne våre, forteller Toralv Hobbesland.

Klubben har sitt eget treff på Neset camping på Byglandsfjord. Medlemmene deltar ofte på treff andres steder. Grensetreffen i Halden, vårmønstring i Lyngdal og treff på Vigeland. Over alt kan du regne med å treffe klubbmedlemmer.

Indre Agder Am-Car Club er – om ikke den aller største, så en av de største klubbene for Am-Car-entusiaster på Sørlandet.

– Dessuten har vi de fineste bilene, sier Rune Åsland fra Sveindal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...