Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

De er skolemeglere og ordner opp!

MEGLERE: Dette er noen av elevmeglerne ved Lyngdal ungdomsskole. Fra venstre ser vi Ole Joakim Svensson, Andreas Gysland, Annie Mushom, Vilde Abrahamsen og Nora Skurve. Foto: Per Thime

10. klassingene ved Lyngdal ungdomsskole megler hvis det oppstår problemer mellom andre elever på skolen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MEGLERE: Det er fjerde året skolen bruker en del 10. klassinger som meglere hvis det oppstår konflikter. Som en del av en positiv hverdag ved skolen har man den siste tiden blant annet arrangert Mesternes Mester, ikke ulikt det konseptet NRK kjører i beste sendetid.

– Dette er et opplegg som skal forhindre mobbing og bygge samhold her ved skolen, sier Vilde Abrahamsen til Lyngdals Avis.

Finale

I forrige uke var man altså kommet til den store finalen. Det ble konkurrert i forskjellige øvelser, men i slike konkurranser er det som kjent bare en som går til topps.

– Dette året var det Sebastian Skårdal som var den beste av samtlige. Han går i 8. klasse her ved skolen og imponerte alle med flott innsats, sier Andreas Gysland.

Finalen ble forøvrig ledet av den tidligere storhopperen Johan Remen Evensen, som bor i Lyngdal. Det er også han som er ekspertkommentator på NRKs hoppsendinger.

Bedre enn ryktet

Skolemeglerne kan ellers melde om noen oppdrag når det kommer til konflikter ved skolen. Alvorligere forhold tar andre seg av, men i løpet av skoleåret mener de at de har hatt tak i 10 til 15 aktuelle saker.

– Vi mener skolen er bedre enn sitt rykte, bedre enn det blant andre dere skrev for en tid tilbake. Da vi leste ble vi overrasket, for det gjøres en hel del tiltak her ved skolen, forteller de.

Tiltakene er blant annet Yoga, «Jul i svingen», utkledning og kanonballturnering.

– Men hvordan gjør dere dette?

Megling

– Vi er åtte meglere, og er sammen to og to når det oppstår noe. Sammen med en voksen snakker vi med dem som er involvert i en aktuell hendelse. Vi har også med oss en voksen person, men det er vi som forsøker å løse opp i aktuelle problemstillinger, forteller Annie Mushom.

Når praten er tatt venter meglerne i en uke før det tas ny kontakt med de involverte.

– Det er veldig spennende å være med på, og ikke minst er det interessant å være en del av en slik meglergruppe. I tillegg er det sånn at vi elevene kanskje forstår problemene bedre enn hva de voksne gjør.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...