Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Damelaget i fare - ønsker J17-lag

USIKKERT: Det er fortsatt usikkert om det blir damelag som skal spille i 3. divisjon. Erstatningen kan bli et J17-lag. Foto: Per Thime

– Det finnes ikke en satsing på damer lenger, hvis de trekker laget fra 3. divisjon, sier Tina Malen Espeland. Hun er 25 år og gir seg med fotball hvis klubben trekker laget fra seriespill.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DAMELAG ELLER IKKE: Espeland spilte for damelaget som vant 3. divisjon, men som ikke ønsket opprykk. Nå vurderer klubben hva de skal gjøre. Skal laget trekkes fra 3. divisjon eller skal de fortsette?

– I øyeblikket er det laget meldt på til 3. divisjon, men det er ikke noe som er avgjort, sier leder av Lyngdal IL Fotball, John Stensland til Lyngdals Avis.

Unge spillere

En av årsakene til det er spillere. Unge spillere. Det kan nemlig være aktuelt å heller melde på lag i J17.

– Det er en mulighet vi ser på, men som ikke er bestemt.

Det faller ikke godt ut for en del av spillerne. De er ikke mange, men for Tina Malen Espeland og noen andre blir det da dårlig med fotball.

– Da blir det å gi seg med fotball, for det er ikke motiverende å spille 7er-fotball på liten bane hvis det blir alternativet for oss som ikke holder alderen, sier hun.

Sportsplanen

Hun mener at klubben ikke følger sin egen sportsplan, den som dreier seg om å ha som mål å ha herrelag i 3. divisjon og damelag i 2. divisjon.

– De sier så fint at herrer og damer er likestilt, men det er jo ikke på den måten hvis det blir som skissert. Da blir vi flere som slutter med fotball. Det er mange gode 16-åringer som allerede nå har vært med på A-laget, og jeg er sikker på at vi igjen ville hatt et lag helt i toppen av 3. divisjon også neste sesong, sier Espeland.

LEDER: John Stensland sier det ikke er bestemt om det blir lag i 3. divisjon for damer, men foreløpig står laget som påmeldt, men kan bli tatt bort og erstattet av et J17-lag. Foto: Per Thime

– Vi skal ha sportsplanen opp til vurdering i februar, men det ligger ikke an til store omveltninger der. Blir det et 17-årslag for jenter, da vil det også opprettes et 7er-lag for dem som faller utenfor, i 4. divisjon. Dermed vil det også bli et tilbud til dem, sier Stensland.

Ikke prioritert

Årets trener, Anders Birkeland har også fått med seg det som skjer.

– Lyngdal er kommet i en situasjon der det virker som damene blir nedprioritert, dessverre. Det er klart det bør være et damelag, og med en blanding av rutine og yngre spillere er jeg sikker på at laget vil hevde seg godt. Det snakkes også om en pulje i Agder, og det betyr flere kamper både i Vest- og Aust Agder. Og spillere som Tina Malen Espeland, som ble årets spiller – hvis hun føler hun må slutte i en alder av 25 år, da blir det for dumt, mener han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...