Byens urmaker jubilerer

EN HEL UKE TIL ENDE: Tønnessen ur og optikk feirer 70-årsjubileet hele neste uke. Her er staben – fra venstre Torunn Gundersen, Kirsti Tønnessen, Brita Stokka og Birthe Foss. Foto: Lars Rekaa

Det skal feires til uka!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2018 kl 14:01

BUTIKKJUBILEUM: På etterjulsvinteren for 70 år siden kom Gabriel Tønnessen fra Farsund til Lyngdal med et splitter nytt fagbrev som urmaker i lomma. Han hadde ikke før tatt det, føre han åpnet urmakerforretning i Alleen.

I Lyngdal gjorde han seg raskt bemerket. Han utvidet geskjeften med optikk etter hvert som han fikk lært seg det faget. Og han imponerte stadig både som idrettsutøver og idrettsadministrator.

Les også: Lyngdal-idrettens grand old man

Slekten driver videre

Gabriel Tønnessen gikk bort over 90 år gammel høsten 2016.

I dag er det døtrene Kirsten Tønnessen og Torunn Gundersen som driver butikken. Også Torunns datter Birthe Foss deltar i driften.

Jubileet skal markeres hele kommende uke – blant annet med jubileumspriser på samtlige varer.

– Dessuten kommer de ulike leverandørene våre – de deler på dagene. Interessen for å være med er kjempestor. Da blir det selvsagt også gode tilbud, forteller Torunn Gundersen.

Premier

Lørdag serveres det også kaffe og kaker til alle som kommer innom butikken øverst i Agnefestveien.

– Og så blir det konkurranser hver dag, med fine klokkepremier, sier Birthe Foss.

I anledning jubileet er det også butikkhistorien som preger utstillingsvinduene. En egen monter viser blant annet fram varer som ble solgt i 1948. I etterkrigstiden var det ikke enkelt å få tak i utenlandske klokker. Gabriel Tønnessen kjøpte i stedet deler og laget dem selv. Butikken har tatt vare på klokker som er merket G. Tønnessen, Lyngdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...