Bruseland bedehus nær ved å revne!

GEVINSTUTDELERE: Arnt Helge Svindland leder kveldens første åretrekning mens Irene Kvavik forsøker å få ordne på unge gevinstutdelere på Bruseland bedehus. Foto: Lars Rekaa

Da 100 mennesker var innefor dørene, var det fullt. Men folk fortsatte bare å komme. Til slutt var det stappfullt hus!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BRUSELAND-BASAREN: Basaren har blitt en tradisjon.

Den samler både troende og ikke-troende. Bruseland bedehus er nemlig mer enn et bedehus. Huset er også grendehus for hele Svenevig-området i Lyngdal.

Bidrag til KVS-prosjekt

- Inntektene fra basaren går først og fremst til drift og vedlikehold av huset. Men vi regner med å få inn så mye at vi kan gi et bidrag til årets misjonsprosjekt ved Kristen videregående skole (KVS) i Lyngdal, sier Irene Nyquist Goksøyr i arrangementskomiteen,

ÅRESALG: Irene Nyquist Goksøyr (til venstre) og Torunn Ertzeid organiserer åresalget.

Det kom inn 34 400 kroner - så KVS-innsamlingen til Strømme-stiftelsen er også sikret et bidrag.

Fra bedehusets talerstol går det slag i slag. Arnt Helge Svindland ønsker velkommen og taler til forsamlingen før Grethe Sikveland snakker til barna - og overrekker en gave full av slikkerier.

Kontingent

- Huset er over 100 år gammelt, så det går med litt til å vedlikeholde det. Det er i ganske bra stand, men vi kjenner jo at gulvet gynger under juletrefestene, sier hun.

Det offisielle navnet er forresten Bruseland bedehus og grendestue.

- Svenevik vel får bruke huset fritt, så lenge det ikke kolliderer med møtene våre. For dette betaler innbyggerne i Svenevik 200 kroner i året. Det er aldri noe problem å samle inn den kontingenten, sier Arnt Helge Svindland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...