Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Brukte Lyngdal som skrekkeksempel

STATISTIKK: Etterretningskontakt Magne Langseth i Agder politidistrikt har fersk statistikk på at det å bosette folk med problemer i nærheten av hverandre ikke er særlig smart. Foto: SVEIN LØVLAND, AGDER

Etterretningskontakten i Agder politidistrikt ønsker at kommunene skal drøfte bosetting av vanskeligstilte med politiet. Han brukte Lyngdal som et negativt eksempel.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2018 kl 10:32

ADVARTE: Etterretningskontakten i Agder politidistrikt ønsker at kommunene skal drøfte bosetting av vanskeligstilte med politiet.

Etterretningskontakt Magne Langseth i Agder politidistrikt har statistikker på det meste. På politiråd i Lister tidligere i uken kom det blant annet frem at antall bevæpnede oppdrag i Lister har økt fra 16 i 2016 til 40 hittil i 2018.

– Prosentvis er dette en stor økning, men bevæpnede oppdrag hittil i 2018 utgjør bare to prosent av alle oppdragene, påpekte Langseth.

1700 utrykninger

– Operasjonsloggen har 7000 hendelser fra Lister hittil i år, men det er inkludert meldinger om «død grevling i veien». Det er 1700 utrykninger for operative tiltak hittil i år.

Hendelser som krever operative tiltak fra politiet ligger i Farsund og Flekkefjord på om lag 400 i året. Kvinesdal har om lag 300 slike hendelser, mens Lyngdal har økt fra 350 i 2016 til over 600 hittil i 2018. Bistand til barnevernet og personer om meldes savnet fra institusjoner er blant noe av det som har stor økning. Saker som dreier seg om vold, narkotika og vinning holder seg ganske stabilt i antall.

Statistikkene kan hjelpe oss til å finne ufordringer og aktuelle tiltak for det vi kan forvente. Den sterke økningen i meldinger om unge som meldes savnet fra institusjoner kan skyldes både antall institusjoner, hvilke unge som bor der og lovverkets bestemmelser om hva institusjonene selv kan gjøre og hva politiet kan gjøre, sa Langseth.

Adresse i Lyngdal

– Noen saker kan gi store utslag på statistikken. Et eksempel er en adresse i Lyngdal. Der hadde vi 12 forhold i hele 2016. Hittil i år har vi 27, fortalte Langseth.

– Problemet er at noen steder bosettes folk med problemer for tett. Vi ønsker ikke at kommunene samles flere belastede på samme sted.

– Kommunene bør snakke med politiet om hvem som bør bosettes hvor. Fylkesmannen har løst opp litt på tolkning av taushetsplikten for at vi skal kunne utveksle bedre informasjon. Hvor en person befinner seg bør ikke nødvendigvis være taushetsbelagt.

– Hvem som skal ha greie på hva og hvordan folk med problemer skal kunne inkluderes er store vanskelige spørsmål. Vi bør kanskje også spørre i hvor stor grad politiet har fått styrkede ressurser til å følge opp hendelser, sa ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) fra Kvinesdal.

– Vi har ikke fått noen reell styrking til vold, psykiatri, rus og innsats mot barneverninstitusjoner, men vi har spilt inn dette til Politidirektoratet og justisministeren, opplyste politimester Kirsten Lindeberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...