Bli med «Kompis» og Roger på elgjakt

STORT OMRÅDE: Roger Abusland og jaktlaget hadde et stort område å boltre seg i. På Hedmarken er det gode områder for å jakte elg. Foto: Privat

Elgjakta er godt i gang, og en av dem som kanskje er aller ivrigst er Roger Abusland fra Lyngdal, og Kompis - hunden hans.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2018 kl 09:44

JAKT: Det er ikke mer enn ei drøy uke siden startskuddet for årets elgjakt gikk. I Lyngdal og Audnedal er det flere ivrige jegere. I det som heter hjorteviltregisteret er det ennå ikke felt en eneste elg i Lyngdal. Det kan dog være at det ikke er registrert inn, fordi jaktlagene ikke er ferdig med sin del av jakta.

Flott tur

Roger Abusland er kommet godt i gang, men han har vært borte i ei uke, sammen med venner - og «Kompis».

På Hedmarken har Roger, jaktlag og hund hatt ei trivelig uke, og ikke minst var det en vellykket tur når det kom til jakt av elg.

JAKTHUND: «Kompis» er selvsagt med på tur og gjøorde jobben sin til toppkarakter. Foto: Privat

- En eventyrlig uke på alle måter, både sosialt og jaktmessig. Vi felte fire elg, med svært god bistand fra hunden, sier han.

Hedmarken

Abusland og hans jaktkamerater reiste ut av Lyngdal for å jakte i denne omgang. For Abusland er det bare første del av elgjakta som er over, for det venter flere turer.

- Vi var på Hedmarken i et gedigent jaktterreng. Flott natur og vi hadde til og med besøk av de første snøfallene i områdene vi jaktet.

Det ble båtturer og vandring i skog og mark, og gjerne med en skutt elg på slep, til en vekt på over 200 kilo.

ELG: Etter jakta er man ikke ferdig, for her er noe av jobben som gjøre etter at elgen er skutt. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...