Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ble ikke enige om røykfri kommune

UTSATT: Lokalpolitikerne utsatte spørsmålet om Audnedal skal gjøres til en røykfri kommune. Foto: Arkivfoto

Audnedals lokalpolitikere klarte ikke å bli enige om de skal gjøre Audnedal til en røykfri kommune torsdag kveld. Saken ble utsatt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RØYKEFORBUD: Kommunestyret behandlet et forslag om at Audnedal kommune skal bli en røykfri kommune, det vil si at det ikke skal være lov å røyke på kommunens eiendommer, og at ansatte ikke kan røyke i arbeidstida. Forslaget omfattet også at alle ansatte kan få 1000 kroner til hjelp med røykslutt.

Saken ble vedtatt utsatt mot fem stemmer.

Konsekvenser

Forslaget fikk Tønnes Seland (Bygdelista) til å spørre om konsekvensene av et forbud.

– Vil de som røyker få sparken, spurte han.

Han spurte også om innbarka røykere blant institusjonsbeboere i fremtiden ikke vil få pleie.

Beholder jobben

Kommunestyret vedtok 19. juni 2012 å gjøre kommunen til en røykfri arbeidsplass innen 2014. Det fikk rådmann Kjell Olav Hæåk til å bemerke at administrasjonen har somlet med saken. Han minnet om at røyking er Norges største folkehelseproblem.

Han svarte på Selands spørsmål med å si at han regnet med at de ansatte lojalt vil følge reglene, men at han ikke så for seg noen skulle miste jobben på grunn av røyking.

Ønsket bred oppslutning

Varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) fant det på sin plass å spørre om i hvor stor grad de 17 medlemmene av kommunestyret kan pålegge kommunens ansatte slike regler.

Eyvind Arnt Husøy (Ap) mente forslaget sendte ut et sterkt og godt signal. Han ønsket bred oppslutning om forslaget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...