Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Biblioteket snart ferdig – bøkene må vente

BIBLIOTEK: Konsmo bibliotek vil tette passasjen mellom Konsmo skole og flerbrukshallen. Foto: Giovanna Iversen

Konsmo skole trenger de nye biblioteklokalene mens skolen bygges om.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

NYTT BIVLIOTEK: Entreprenøren på Konsmo bibliotek, PGE, regner med å være ferdig med sitt arbeid i slutten av mai måned.

Men siden også første etasje av Konsmo skole også skal bygges om, må lærerne vced skolen få disponere biblioteklokaldene fram til denne ombyggingen er ferdig, på ettersommeren en gang.

Mange bøker

Det nye biblioteket på Konsmo bygges som en forbindelse mellom Konsmo skole og Flerbrukshallen ved siden av.

Biblioteket har i dag lokaler i rådhuset, men når også ombyggingen av skolen er i havn, skal bøkene – det er hele 8300 av dem – flyttes opp til de nye lokalene.

– Men først skal bibliotekar Tone Valand møblere og flytte bøker over i det nye biblioteket på Byremo, skriver ordfører Reidun Bakken (KrF) i Audnedal i en epost til Lyngdals Avis.

Les også: Her bygges det nytt bibliotek

På Byremo har hun 9600 bøker som skal kodes og settes i system.

Åpning

– Vi satser på en offisiell åpning av Byremo bibliotek rundt skolestart, sammen med Vest-Agder fylkeskommune, opplyser Bakken.

Hun har foreløpig ikke oversikt over når det nye bibliotekett på Konsmo kan åpne..

Byremo-biblioteket, som ligger i tilknytning til Byremo barneskole, har et budsjett på kr 7,5 millioner kroner. Fylkeskommunen bidrar med 2,5 millioner.

Etter at de nye bibliotekbyggene er ferdig, skal bibliotekene i Audnedal være meråpne.

Les også: Nå kan du løne bøker (nesten) døgnet rundt

Biblioteksamarbeidet mellom Marnardal, Åseral, Audnedal og Hægebostad, Måha, vil bli oppløst i forbindselse med kommunesammenslåingen fra årsskiftet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...