Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Betinget fengsel etter vold mot kona

En mann fra Konsmo er dømt til 30 dagers betinget fengsel, for to tilfeller av vold mot sin kone.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RETTEN: Saken har vært oppe i tingretten i Kristiansand og dommen er klar.

Mannen på 34 år erkjente straffskyld på det ene tiltalepunktet. Han forklarte i retten at det var en anspent stemning mellom de to den aktuelle dagen, og at en liten diskusjon ble veldig alvorlig. Fornærmede forklarte at tiltalte slo henne med flat hånd i ansiktet. Hun falt på gulvet, men hun kunne ikke si om det var som følge av slaget.

To ganger

Tiltalte tok så tak i håret hennes for å hjelpe henne opp, hvoretter han slo henne en gang til på samme måte i ansiktet.

I retten sa tiltalte at konas fremstilling var korrekt. Han forklarte også at han noen dager tidligere hadde fått beskjed om at en tidligere studiekamerat hadde blitt funnet torturert og drept i Irak.

Han fortalte at dette kunne ha vært en medvirkning til episoden med vold.

Han var også tiltalt for å ha slått sin kone og sønn ved annen anledning, men ble ikke dømt for dette.

Dommen

Fra retten heter det, da straffeutmålingen kom:

– Tiltalte har slått fornærmede minst to ganger i ansiktet med flat hånd, og mellom slagene har han tatt tak i fornærmedes hår og dratt oppover for å få henne på bena. Retten mener, på bakgrunn av fornærmedes forklaring, det må legges til grunn at slagene ikke ble gjort med full kraft, men likevel kraftige nok til å utgjøre slag fremfor klaps. Det ble ikke merke etter noen av slagene. Etter rettens syn befinner man seg her ikke i det aller nederste sjiktet av kroppskrenkelsene, men handlingene kan heller ikke karakteriseres som særlig alvorlige.

Mannen satt fem dager i varetekt etter at han ble pågrepet. I dommen går det fre at det nå venter betinget fengsel i 30 dager, hvor det er fratrekk av fem dager. Dommen er betinget, med en prøvetid på to år.

Dommen var enstemmig, går det frem av dokumentene fra domstol.no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...