Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Beste påske i manns minne

HJELM: Isak og Elisabeth Skarpeid Landrud fra Lyngdal synes hjelmpåbudet på Eikerapen er en veldig god beslutning. Foto: Privat

Eikerapen har i år hatt den beste skipåsken i manns minne. Nattefrost og strålende sol på dagtid gjorde ingen ting for å dempe på stemningen i bakkene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LEK OG ALVOR: Eikerapen alpinsenter i Åseral har denne påsken hatt et omfattende program for barn, ungdom og voksne. Eikerapen er det skisenteret av noe størrelse som ligger lengst sør i Norge, og dermed nærmest Lyngdal. Mange lyngdøler har hytte der, og andre, både lyngdøler og audnedøler, besøker bakkene på dagsbasis.

Noe har vært mest lek, annet har vært konkurranser på alvor.

I den delen av bakken som prepareres ligger det fortsatt langt over en meter snø.  Denne vinteren har imidlertid majoriteten av gjestene i stor grad holdt seg i offpiste-områdene som det finnes mange av på Eikerapen.  Og ingenting tyder på at ikke de forholdene skal være optimale til langt over påske.

Hjelmpåbud

Denne påsken hadde styret i Eikerapen alpinsenter besluttet hjelmpåbud i hele anlegget.

Det har vært minimalt med skader denne påsken, men senteret ønsker å være litt føre var.

Derfor var inntektene fra påskebingoen på skjærtorsdag øremerket nye hjelmer til skiutleien.

Så fort nye hjelmer er på plass i skiutleien, trer påbudet i kraft.  Men det skjer neppe før første åpningsdag neste sesong, opplyser daglig leder ved alpinsenteret, Finn Olaf Hauge, til Lyngdals Avis.

Tidlig start

Allerede på lørdag før palmesøndag startet påsken program med super-G-renn.

På grunn av steikende sol ble det i overkant mye påskeslush i bakken utpå ettermiddagen, slik at traseen måtte flyttes fra bratthenget til den ordinære nedfarten.

Erling Knudsen (24) fra Mandal ble dagens raskeste uansett klasse, en tittel han har sikret seg en gang før.  Mens Jørgen Lindekleiv (9) fra Kristiansand ble vinner av yngste klasse.

Men de ihuga entusiastene ville gjerne ned bratthenget i super-G.  Derfor ble det kjørt en reprise på langfredag, og igjen trakk Erling Knudsen det lengste strået.

Påskeegg

Rumperally er blitt en gjenganger på Eikerapen. Og akkurat denne dagen er det de eldste som er mest barnslige, for å si det forsiktig.

Langfredag var det barneslalåmrenn i barnebakken med solid applaus og Eikerapen-medalje til alle deltakerne. Mange av de nesten 100 ungene hadde på seg startnummer for aller første gang.

Påsken på Eikerapen ble avsluttet med påskeharebesøk og skattejakt.  Alpinsenteret hadde klargjort 200 påskeegg, og trodde man hadde mer enn nok.  Men da det hele var unnagjort satt man igjen med bare to egg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...