Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ber ordfører forhandle om Hausvik

FORTSATT DRIFT: Ordføreren har fått oppdraget med å gå i dialog med Velde pukk for å sikre fortsatt drift i steinbruddet på Hausvik. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Avtalen med Velde pukk om steinuttak på Hausvik utløper ved utgangen av juni i år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 14:46

OMSTRIDT VIRKSOMHET: Steinuttaket fra Hausvik er omstridt. En rekke hytteeiere har klaget over støyen fra området. Ikke minst gjelder klagene støy i forbindelse med lasting av skip.

Les også: Hyttefolket lite fornøyd med tiltakene på Hausvik

Sandnes-firmaet Velde pukk har rett til å ta ut stein fra området samtidig med at området planeres ut til industriformål.

Fullmakt

Nå har formannskapet enstemmig gitt ordføreren fullmakt til å gå i dialog med Velde pukk. Formålet er å reforhandle og presisere avtaleteksten for det resterende arealet som omfattes av dagens avtale, samt vurdere å forhandle fram en ny avtale for de gjenstående arealene på Hausvik.

Velde pukk har tidligere signalisert at de gjerne vil fortsette arbeidet på Hausvik og forlenge avtalen med Lyngdal kommune.

Ole Bernhard Eriksen i Velde sa til Lyngdals Avis i februar 2016 at han håpet på ti års fortsatt drift på Hausvik.

Les også:Nok stein på Hausvik til ti års drift

EØS-regler

Da saken var opp i formannskapet i april, ble den utsatt som følge av usikkerhet om det ville være nødvendig å lyse avtalen ut på åpent anbud etter EØS-reglene om offentlige anskaffelser.

Advokat Kjell Torkildsen i kommunens advokatfirma, Tofte AS, har i mellomtiden vurdert saken, og kommet fram til at dette ikke er nødvendig. Han begrunner det med at retten til å ta ut stein framstår som et viktig element i avtalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...