Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ber om forslag til nytt kommunevåpen

FORM OG FARGE: Formen og grunnfargen ligger fast. Komiteen ønsker forslag i skisseform til nytt kommunevåpen. Fra venstre Unni Nilsen Husøy, Michael Stene og Kirsti Tønnessen. Margit Smedsland var ikke til stede. Foto: Lars Rekaa

Har du synspunkt på kommunevåpen for den nye storkommunen? Da vil komiteen gjerne høre fra deg!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2018 kl 11:49

VÅPEN OG KJEDE: Komiteen må ha alle forslag i hende senest 16. april.

Fellesnemnda for den nye storkommunen har bedt komiteen gå bredt ut i arbeidet med å skaffe fram et nytt kommunevåpen.

Ingen begrensninger

– Vi har derfor ikke lagt inn noen begrensninger. Alle som vil kan sende inn forslag, sier lederen, Michael Stene.

Lyngdals varaordfører (Frp) leder komiteen – eller Delprosjekt kommunevåpen og ordførerkjede – som er det offisielle navnet. Med seg har han varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) fra Audnedal, Kirsti Tønnessen (H) fra Lyngdal og Margit Smedsland (Bygdelista) fra Audnedal.

Komiteen har som oppgave å fremme forslag til nytt kommunevåpen – samt nytt ordførerkjede og andre tiltak for å bygge en felles kultur mellom kommunene som nå skal slås sammen.

Form og farge ligger fast

Komiteen har lagt få føringer for det nye våpenet.

– Men vi har bestemt at våpenskjoldet skal ha samme form som de to kommunene har i dag, og samme grunnfarge. Både Audnedal og Lyngdal har grønt som grunnfarge, sier Kirsti Tønnessen.

– Nå tar vi våpenet først. Deretter kan det være naturlig å lage et nytt ordførerkjede, når våpenskjoldet er vedtatt, sier Michael Stene.

– Vi skal også jobbe med arrangementer som kan bidra til å bygge en felles kultur, forteller Unni Nilsen Husøy.

Jury

Tidsplanen nå er at forslaget til nytt våpenskjold kan presenteres for fellesnemnda den 1. oktober – litt avhengig av om det blir nødvendig med vurdering av forslaget i forhold til faren for forvekslinger. Komiteen skal være jury, og plukke ut de ti beste forslagene. Disse skal så reduseres til tre mulige.

Deretter skal fellesnemnda velge mellom de tre forslagene, og lage en innstilling som må vedtas av begge kommunestyrene i dagens kommuner.

Premier

Det vanker premier, også:

– Vinneren får 20 000 kroner, forteller Unni Nilsen Husøy.

– To øvrige finalister får 5000 kroner hver seg. Dessuten skal det deles ut seks premier på 1000, sier hun.

Stene sier at at komiteen ønsker forslag som gjenspeiler de to kommunenes historie, kultur eller næringsliv.

– Det er viktig å understreke

– Forslagsstillerne kan levere det de ønsker, men jeg vil for egen del bli skuffet om vi kommer opp med ei ku eller et sagblad, sier Nilsen Husøy.

Forslagene skal leveres sammen med en beskrivelse i lukket konvolutt til rådhuset i Lyngdal eller Audnedal-

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...