Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ber Lyngdal holde fast på turistplan

HYTTEPARK: I tillegg til turistanlegg ved sjøen var det planlagt 68 hyttetomter i området ovenfor gården. Nå ligger det helt nye planer på bordet om å erstatte hele turistanlegget med et stort boligfelt. Foto: Rosfjord.no

Fylkesrådmannen varsler innsigelse mot forslaget om å omreguelere en del av Skomrak fra reiselivsformål til boligformål.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

INNSIGELSE: Fylkesrådmannen i Vest-Agder foreslår at fylkeskommunen skal reise innsigelse mot de foreslåtte endringene i reguleringsplanen.

Han mener de bryter med overordnet arealstrategi og planer for utvikling av turisme i Rosfjord-området.

Advarte allerede i 2016

Ved oppstart av planarbeidet uttalte fylkeskommunen seg i oktober 2016 negativt til endring av arealformål fra turisme/fritid til bolig, og anbefalte Lyngdal kommune å avslutte planarbeidet.

Dette ble begrunnet med kommuneplanens tredeling av Lyngdal, der Rosfjord er turistbyen og at tiltak og planer i området må støtte opp under dette. Det ble i tillegg bemerket at kommunen allerede har store boligreserver blant annet i Bergsakerheia.

Dersom kommunen likevel skulle velge å gå videre med planarbeidet, pekte fylkeskommunen spesielt på at boliger virker mer privatiserende enn turistanlegg og følgelig må trekkes lenger unna sjøen for å ikke privatisere strandsonen.

Turisdestinasjon

Grunnlaget for at området opprinnelig har blitt åpnet for utbygging har vært tilrettelegging for turisme og utvikling av Rosfjord som viktig turistdestinasjon.

Prinsipielt er ikke saken helt ulik området som i kommunedelplanen er avsatt til Knerten-parken hvor kommunen har ønsket å kombinere formålene turisme og bolig. Fylkeskommunen var positiv til turistformålet, men reiste innsigelse til boligformålet.

Fylkeskommunens syn var at dersom det ikke var grunnlag for fornøyelsespark, måtte heller området tilbakeføres til LNF-område. Innsigelsen ble senere imøtekommet da kommunen satte entydige bestemmelser som fylkeskommunen forutsatte ble tolket strengt. Det betyr at Bjørkebakken ikke kan opparbeides som boligområder før området har vært utbygget og anvendt som opplevelsespark/turistområde.

Hvis det reises innsigelse, er det ikke uvanlig at saken løses gjennom forhandlinger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...