Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Befolkningsveksten fortsetter for Lyngdal

BEFOLKNING: Lyngdal fortsetter økningen i antall innbyggere. Foto: Illustrasjonsbilde

Statistisk sentralbyrå har nå gjort en beregning av forventet folkevekst i alle kommuner. Her i regionen vokser Lyngdal, mens Audnedal går ørlite ned.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

INNBYGGERE: Beregningene skiller seg ikke så mye fra de reelle tallene for tredje kvartal som ble lagt frem i november. Her er prognosene for kommunene i vår region for utviklingen i 2018:

innbyggere

  • Farsund fra 9726 innbyggere (-34) til 9692
  • Flekkefjord fra 9066 innbyggere (3) til 9069
  • Lyngdal fra 85716 innbyggere (38) til 8609
  • Hægebostad fra 1699 innbyggere (-17) til 1682
  • Kvinesdal fra 6024 innbyggere (37) til 6061
  • Audnedal fra 1786 (-2) til 1784

Utviklingen i Lister er best for Lyngdal de seneste årene. I Lyngdal gikk folketallet opp med 162 personer i 2015. Det var imidlertid dårligere vekst enn 2014 da folketallet økte med 233. Veksten ble enda mindre i 2016 med 91 i pluss.

For første gang på mange år ble det nedgang i Lyngdal i 2017 (17). Fødselsoverskuddet var på hele 48 (108 fødte og 60 døde), men manglende tilflytting i forhold til fraflytting gjør at veksten har stoppet.

Det var 8.571 innbyggere i Lyngdal ved årsskiftet. (nedgang på 0,2 prosent) I 2018 har dette snudd igjen. Det er ingen av de andre kommunene i Lister som er i nærheten av Lyngdals vekst i år med et pluss på 70 flere innbyggere. Med et fødselsoverskudd på 31 og 39 flere som flytter inn, enn de som flytter ut, er Lyngdal i en klasse for seg selv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...