Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Beboere krever tiltak fra kommunens side

KLAGER: Flere beboere klager i et brev til kommunen vedrørende flere forhold i dette området ved Åvitslandsbakken i Lyngdal. Foto: Google Maps

I et to sider langt brev krever beboere på Åvitsland og Haukeli at kommunen kommer på banen og gjør tiltak når det kommer til trafikksikkerhet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2018 kl 11:16

BREV: – Vi som bor på Åvitsland og i Haukeli har kommet sammen for å diskutere situasjonen, først og fremst i Åvitslandsbakken/Åveslandsveien. Her er det flere forhold som vi mener er til alvorlig fare for trafikksikkerheten.

Det skriver 14 beboere i et brev til Lyngdal kommune. De er rett og slett ikke fornøyd med tilstanden når det gjelder flere ting.

Istapper til vinteren

I brevet nevnes det nemlig en hel rekke steder beboerne mener er farlige.

– La oss begynne nederst, allerede der bakken starter ved Lyngdal Kristne Grunnskole.
Her dannes det store istapper hvert vinterhalvår. Det har vært istapper her før utbyggingen også, men langt ifra av de dimensjoner som nå. Sykkel og gangsti passerer tett inntil bergrabben der istappene dannes, og vår bekymring går på både skolebarna som må passere på vei til og fra skolen, og de stadig økende mengdene med turgjengere og syklister som bruker Åvitslandsrunden og turen til Månen.

Til hvert punkt i brevet kommer beboerne med krav til kommunen. For punktet over krever man rutiner for sikring mot istapper.

Flere tiltak

Punktet over er bare ett av mange tiltak som kreves utbedret. Blant annet dreier det seg om dette:

  • Plassering av strøsand
  • Sikring av løse masser
  • Dårlig vedlikehold av murer ved Åvitslandsbakken
  • Overvann
  • Grøfterens
  • Usikrede møtelommer

– Vi ber nå om en omgående vurdering av tilstanden for hele grusveien inn til Haukeli med hovedfokus på siste del av bakken opp i første omgang, men også av dype, brede grøfter og lite brukbare møteplasser lengre innover i veien, skriver man også.

Det er også et ønske om befaring for en nærmere sjekk av forholdene, samt en plan for hva som er tenkt gjørt før vinteren setter inn.

Brevet er sendt til leder av teknisk i Lyngdal, Zvezdana Malbasa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...