Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Båtføreren fikk forelegg

DØDSULYKKE: Ulykken i Rosfjorden skjedde natt til 27. juli i år. Foto: Erlend Haddeland, arkivfoto

15-åringen fra Lyngdal som førte båten som kolliderte med en vannscooter da den 17 år gamle Henrik Auestad Skjørshammer mistet livet, må betale et forelegg på 10 000 kroner, men slipper ytterligere straff.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2018 kl 10:22

DØDSULYKKE: Det var natt til 27. juli i år at dødsulykken skjedde i Rosfjorden i Lyngdal.

Les også: 16-åring omkom i kollisjon på sjøen

En hurtiggående båt ført av en 15-åring kolliderte med en vannscooter med to rogalendinger om bor. Skjørshammer døde i ulykken, mens hans kamerat, også han fra Rogaland, ble alvorlig skadet.

Lover pressemelding

Påtalemyndighetens reaksjon er ikke offentliggjort ennå, men påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar Ved Agder politidistrikt viser i en sms til Fædrelandsvennen til at det vil bli sendt ut en pressemelding om saken torsdag.

Les også: Avventer avhør etter vannscooterulykke

Siden en av de involverte i ulykken er i nær relasjon med en ansatt ved Farsund og Lyngdal lensmannskontor, tok først politiet i Mandal over ansvaret for etterforskningen og senere ble også politiet ved andre tjenestesteder i Agder politidistrikt involvert.

Tre straffbare forhold

Politiet mener føreren av båten har gjort seg skyldig i tre straffbare forhold: For det første førte 15-åringen en båt han på grunn av lav alder, motorstørrelse og manglende båtførerprøve ikke hadde lov til å føre. I tillegg kjørte han i mørket uten lanterne, og han kjørte dessuten uforsvarlig.

May Stine Skjørshammer som er mor til 17-åringen som døde i ulykken, er ifølge Fædrelandsvennen også blitt gjort kjent med påtalemyndighetens reaksjon.

Advokat

– Vi har lenge ønsket å få et svar på hva som egentlig skjedde den natten ute i Rosfjorden, og resultatet av politiets etterforskning av ulykken. Først for et par uker siden etter å ha engasjert advokat, fikk vi innblikk i hva som var kommet fram under politiets etterforskning, sier May Stine Skjørshammer til Fædrelandsvennen.

Hun gjentar rosen hun tidligere har kommet med av 15-åringen for hans heltemodige innsats for å få hennes sønn og kameraten opp av vannet og inn til land etter ulykken. Hun er fortvilet og i dyp sorg over å ha mistet sønnen.

Far til 15-åringen ønsker ikke å kommentere selve saken, men sier til Fædrelandsvennen han og familien ser på hendelsen som en stor tragedie. De ønsker å vise medfølelse overfor de etterlatte etter gutten som døde og den skadede kameraten hans.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...