Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Bare Kristiansand får mer enn Lyngdal

INNERTIER: Den nye lærernormen treffer blink i Lyngdal. Bare 34 kommuner i landet får mer penger som følge av normen. Foto: Lars Rekaa

Utdanningsdirektoratet har fordelt tilskuddet fra staten til kommunene for å øke lærertettheten i grunnskolen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MYE PENGER: Bare Kristiansand får mer enn Lyngdal i Vest-Agder. I forhold til folketallet, ligger Lyngdal helt på topp i landet, og får for eksempel mer enn dobbelt så mye som Mandal. Lyngdal er nummer 35 av de kommunene som får mest.

Audnedal får langt mindre, omtrent på linje med tilsvarende kommuner i Vest-Agder, som Hægebostad og Marnardal.

Flere lærere

Summene er 9 730 415 kroner til Lyngdal, og 554 602 kroner til Audnedal. Kristiansand får mest i Vest-Agder, nærmere 40 millioner kroner.

Formålet med ordningen er å sette kommunene i stand til å øke lærertettheten på 1.-10. trinn. Midlene er øremerket lærerstillinger til undervisning, og er en følge av den nye lærernormen.

Trenger ikke søke

Tilskuddet er rettighetsbasert. Kommunen skal ikke sende inn søknad om tilskudd. Utdanningsdirektoratet beregner og utbetaler tilskudd.

Hoveddelen av midlene fordeles etter grunnskolenøkkelen. Om lag 500 mill. kroner fordeles i 2019 etter særskilt fordeling til kommuner som mangler ytterligere årsverk utover det fordelingen etter grunnskolenøkkelen gir rom for. Utbetaling av tilskuddet skjer i februar og mars.

Det var Kristelig Folkeparti som presset gjennom lærernormen under budsjettforhandlingene i 2017. Det er dette som nå slår ut i tilskudd til kommunene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...