Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Båndtvang i Audnedal

TVANG: Enten Passopp vil eller ikke – nå er det båndtvang i Audnedal! Foto: Avisen Agder

Audnedals hunder kan ikke lenger lufte seg selv.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MYE SNØ: I Audendal kommune ble det tirsdag innført ekstraordninær båndtvang for hunder.

Les også: Minner hundeeiere om båndtvang

Det er skogbrukssjef Øyvind Jorstad i Audnedal og Marnardal som har lagt fram saken, og rådmannen i Marnardal kommune som har gjort hastevedtaket på vegne av både Marnardal og Audnedal kommuner.

Vanskelige forhold

«Snøforholdene er nå svært vanskelige for hjorteviltet, og værmeldingene tyder ikke på at det vil bli noen bedring i overskuelig framtid. Kommunen er kommet til at det nå er aktuelt å innføre ekstraordinær båndtvang for hund», heter det i en melding fra kommunene.

Kommuner kan innføre båndtvang for hund under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte viltet, ifølge hundeloven. Båndtvangen må opphøre straks forholdene tilsier det. Kommunens innføring av båndtvang kan påklages til fylkesmannen.

Rådmannen i Marnardal har fullmakt til å innføre båndtvang for begge kommunene som ledd i vertskommunesamarbeidet for felles landbruksforvaltning.

Fram til 1. april?

Kommunen valgte forrige fredag å gå ut i avisene, på nettsida og på facebook og anmode alle hundeeiere om vise spesiell varsomhet av hensyn til viltet. Siden da har snøen sunket litt sammen slik at hunder mange steder kan løpe oppå snøen mens hjorteviltet går igjennom. Løse hunder kan fort komme til å jage dyrene som fra før av er svekket på grunn av snømengden. Værmeldingene tyder på kaldt vintervær i overskuelig framtid slik forholdene vil vedvare. Kommunene velger derfor nå å innføre båndtvang.

Dersom ikke forholdene bedrer seg og kommunen kan oppheve forskriften, vil den gjelde frem til 1. april da den ordinære båndtvangen inntrer.

Det er behov for å innføre båndtvangen raskt og vedtaket fattes derfor uten forhåndsvarsling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...