Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Båndtvang hele året - ved Bringsjordneset

BÅNDTVANG: Det kan gå mot båndtvang ved Bringsjordneset hele året. Foto: Arkivbilde

Det kan bli utvidet båndtvang ved Bringsjordneset i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BÅNDTVANG: Fra 1. april til 20. august gjelder båndtvang for alle hunder i hele landet, men ved Bringsjordneset i Lyngdal kan det bli båndtvang hele året.

Onsdag skal saken behandles av hovedutvalget for miljø, plan og drift. Fra rådmannen er innstillingen klar.

Forskrift

- Det utarbeides forskrift om bandtvang for hund utover de ordinære båndtvangsbestemmelsene i hundelovens § 6, første ledd, som hjemler båndtvang i tiden f.o.m 1.april t.o.m. 20.august. Forskriften om båndtvang bør gjelde for hele året og gjelde på og i forbindelse med bruk av turveien på Bringsjordneset, skriver han.

Videre heter det at Lyngdal kommune ønsker å legge tilrette for at allmenheten kan nytte kommunale og private veier på Bringsjordneset som tursti.

Innspill fra grunneiere

- I forarbeidene har det kommet fram forslag om at det innføres båndtvang hele året.

En del av innspillene som er kommet i forbindelse med saken, er fra grunneiere i området.

– Arealer på Bringsjordneset nyttes som beitearealer for husdyr og utgjør også omraåder for vilt. Beitetida og periode for at husdyr oppholder seg utendørs varierer og husdyr kan benytte utearealer i store deker av året. Veier på Bringsjordneset brukes av allmenheten hele året, og båndtvang hele året vil gjøre turveien mer sikker for allmenheten, for barn og voksne, og vil øke rekreasjonsverdien av turveien.

Dermed tyder mye på at det blir båndtvang hele året, i hvert fall hvis også politikerne i utvalget har samme oppfatning som rådmann i saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...