Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Avtale om vedlikehold på Hausvik kystfort

KANONER: En av de to franske feltkanonene som sto på Hausvikodden fort. For noen år seden ble de restaurert. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Austad historielag skal stå for vedlikeholdsarbeidene på Hausvik kystfort.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KRIGSMINNER: Kulturetaten i Lyngdal – formellt Lyngdal kultursenter KF – og Austad historielag er enige om en avtale om vedlikeholdet på Hausvik kystfiort.

Avtalen gjelder i første omgang for 2018 og 2019.

Oppgaver

Avtalen fastslår hvilke oppgaver som skal utføres.

Historielaget skal:

  • Smøre eikene på de to restaurerte kanonene med Owatrol og stoppe rust på aklt stål.
  • Merke og rydde turstier.
  • Rydde for trær i skyttergravene, fylle større huller med stein og stoppe videre vekst av trær.
  • Rydde tunellene for søppel.
  • Holde det rent ute og inne i fangebrakke og på uteplasser, sørge for maling og vedlikehold av bygget.

Betaling

Avtalen fastsetter også når arbeidene skal foretas.

Det første året blir det en del ekstra arbeid, anslått til i alt rundt 25 timer. For dette skal kommune betale 5000 kroner. I tillegg må Lyngdal kommune dekke innkjør av materiell for rundt 500 kroner.

Aldri i kamp

Hausvik kystfort (egentlig Hausvikodden fort) er ett av flere fort anlagt av den tyske Artilleriegruppe Vanse under krigen. Fortet ligger ved innløpet til Rosfjorden. To kanoner som tyske styrker tok som krigsbytte i Frankrike i 1940 er restaurert og utplassert på fortet. Også en fangebrakke fra Skrumoen fangeleir er flyttet til fortet.

Fortet kom aldri i kamp, men i januar 1945 ble det norske kystruteskipet «Tungenes» senket ved en feiltagelse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...