Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Avdekket ett avvik etter tilsyn

TILSYN: Fylkesmannen fant ett avvik da det var inspeksjon ved Alloc AS. Foto: Arkivfoto

Fylkesmannen fant ett avvik da det var inspeksjon ved Alloc AS. Bedriften skal ordne opp.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

AVVIK: – Virksomhetens systematiske arbeid med risiko er mangelfullt, skriver Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder i sin rapport etter inspeksjonen som ble foretatt 19. april i år.

Inspeksjonen inngår i HMS-etatenes felles tilsynsaksjon som finner sted annethvert år. Fellesaksjonen 2018 er et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, Miljødirektoratet, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Direktoratet for sikkerhet og beredskap, Fylkesmannen, Statens strålevern, brannvesenet og El-tilsynet.

Om inspeksjonen

Hensikten med tilsynet var å kontrollere om virksomheten har en helhetlig oversikt over risikofaktorene og har handlingsplaner for å redusere risikoen knyttet til disse.

Fylkesmannen skriver følgende om avviket som ble funnet ved bedriften i Lyngdal:

– Internkontrollforskriften setter krav til at virksomheter skal kartlegge, lage planer og gjøre tiltak for å redusere risiko innen helse-, miljø- og sikkerhetsområdet. Det skal foreligge oversikt over de viktigste farer og problemer og virksomheter skal ha handlingsplaner for å redusere risikoen knyttet til disse.

Andre forhold

Videre heter det:

– Alloc har skriftlig generalplan med ledelsens gjennomgang av ulike temaer innenfor HMS-området og skriftlig risikovurdering, men kartleggingen og dermed risikovurderingen omfatter ikke tanklagring av farlige kjemikalier. Forskriften setter krav om at bedrifter, som har tanklagring skal kartlegge miljørisiko, sette akseptkriterier for miljørisiko ved lagringen og deretter vurdere miljørisiko i forhold til de satte akseptkriteriene.

Alloc AS plikter snarest å rette opp de avvik som er beskrevet i denne rapporten. For at Fylkesmannen skal kunne avslutte saken, må Alloc AS innen 15. juni 2018 sende en skriftlig redegjørelse som viser hvordan avvik er rettet.

Administrerende direktør, John Vonli ved Alloc forteller til Lyngdals Avis at det skal ordnes opp i det nevnte avviket.

– Dette har vi kontroll på, og vi har en god dialog med Fylkesmannen rundt dette. Dokumentasjon er klar og vi har frist til fredag med å sende den avgårde, sier han til Lyngdals Avis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...