Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Aune Sand stiller ut kunst i Lyngdal og tok vår utfordring: – Du ser at han er kjempeglad i damer

Vi ba Aune Sand – som denne uken er aktuell med utstilling i kulturhuset – skildre folk og fe i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2017 kl 07:54

Aune Sand overrasket byen vår med en pop-up-utstilling i Lyngdal kulturhus denne uken.

Den består av 150 bilder, malt av tvillingbroren Vebjørn Sand, en utstilling som mottok strålende tilbakemeldinger etter å ha nylig gjestet Mandal og Flekkefjord.

– Vebjørn og jeg er 50 år. Da vi nærmet oss 50, tenkte vi at vi ikke har gjort noe i Norge. Da tok vi med oss alle maleriene fra galleriet i New York. Når en kunstner er 50, kan han ikke lenger si at han er veldig lovende, da må han ut og vise, sier Aune Sand til Lyngdals Avis.

Selv om han er kunstner, er han riktignok ikke maler, og samtlige bilder er malt av tvillingbroren. Bildenes prislapp strekker seg fra noen tusenlapper til et bilde av prest Børre Knudsen, som koster 1,2 millioner kroner.

EN PREST: Her viser Aune Sand frem et motiv av prest Børre Knudsen fra 2012, to år før han døde. Bildet har en prislapp på 1,2 millioner kroner. Foto: Erlend Haddeland

Smaken av Lyngdal

Lyngdal er den 23. byen i rekken som får kunsten på sine vegger. I den forbindelse utfordret vi Aune Sand på smake og se ting fra Lyngdal for deretter å skildre slik bare Aune Sand kan.

Se video over.

ISDRONNINGEN: – Dette er Vebjørns egen Mona Lisa, sier Aune Sand om brorens verk «Isdronningen». Foto: Erlend Haddeland

Resten av uken

Utstillingen blir stående i Lyngdal kulturhus fra onsdag til søndag.

Mannen bak bildene, Vebjørn Sand, har brukket beinet. Selv om han rakk innom utstillingen i Flekkefjord, er det høyst tvilsomt at han kommer innom Lyngdal.

Men Aune Sand gleder seg til å representere, og ikke minst snakke med folk som tar turen innom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...