Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal tapte i lagmannsretten

KNUSENDE: Agder lagmannsrett har avsagt en knusende dom mot Audnedal kommune. Foto: Arkivfoto

Kommunal avlaster vant fram etter at Fagforbundet tok kravet til retten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

DOM: Dommen i Agder lagmannsrett innebærer at Audnedal kommune må etterbetale 129 564 kroner i lønn, overtid, feriepenger og tillegg for ubekvem arbeidstid. Kommunen er også dømt til å etterinnmelde saksøker i den kommunale pensjonsordningen.

Kvinnen arbeidet for Audnedal som avlaster etter lov om kommunale helse- og omsorgstjenester fra august 2012 til august 2017, melder regionavisen Lister24.

Oppragsavtaler

Arbeidet hennes var fra og med august 2013 regulert gjennom flere såkalte midlertidige oppdragsavtaler av kortere varighet.

Men mens kvinnen jobbet for kommunen fastslo Høyesterett gjennom en dom at en avlaster for en familie med særlig tyngende omsorgsarbeid skulle anses som arbeidstaker, ikke som oppdragstaker.

Som en følge av dette satte Fagforbundet fram et krav til kommunen om fast ansettelse. Samtidig ble det krevd etterbetaling av lønn og feriepenger fra da hun startet i stillingen.

Tilbød midlertidig ansettelse

Kravet ble satt fram 8. november 2016. Audnedal kommune tilbød kvinnen en midlertidig ansettelse, men avviste samtidig kravet om etterbetaling for tiden før kravet ble satt fram.

Nå har kvinnen fått fullt medhold i lagmannsretten.

I tingretten ble Audnedal kommune dømt til å betale den ansatte kvinnen 8000 kroner i lønn, ubekvemstillegg, feriepenger og overtidstillegg. Kommunen ble også dømt til å foreta etterinnmelding av henne i pensjonsordningen tilbake til 8. november 2016.

Kvinnen var ikke fornøyd med dommen, og anket saken inn for lagmannsretten. Kommunen på sin side mente anken måtte forkastes, men lagmannsretten kom fram til at saken skulle behandles på nytt, og har nå gitt kvinnen fullt medhold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...