Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal satser på bibliotek

ANLEGGSOMRÅDE: Anleggsmaskinene har rykket inn på bibliotektomta på Byremo. Utsprengningen begynner om kort tid. Foto: Lars Rekaa

Audnedal kommune er i gang med å forberede en mer eller mindre parallell bibliotekutbygging på Byremo og Konsmo. På Byremo er grunnarbeidene allerede i gang.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

HOVEDBIBLIOTEK: Byremo skal få Audnedals nye hovedbibliotek.

Der er grunnarbeidene på bibliotektomta allerede så smått i gang.

Interkommunalt bibliotek

I forbindelse med at Audnedal og Lyngdal slår seg sammen til en ny storkommune fra 1. januar 2020, oppløses etter alt å dømme biblioteksamarbeidet mellom Audnedal, Marnardal, Åseral og Hægebostad. Samtidig går Marnardal inn i Nye Lindesnes kommune, sammen med Mandal og Lindesnes.

I den forbindelse trenger Audnedal nye biblioteklokaler både på Konsmo og Byremo.

Hovedbibliotek

Byremo blir størst, her omfatter prosjektet i underkant av 300 kvadratmeter. Kostnadene er beregnet til rundt 7 millioner kroner. Av dette dekker Vest-Agder fylkeskommune en tredel, mens Audnedal kommune dekker resten.

– Vasland Maskin fra Byremo har fått anbudet på grunnarbeidene, og går i gang nå. Anbudsinvitasjonen går ut denne uka. Mer eller mindre umiddelbart etter ferien er det meningen at byggearbeidene skal starte, sier teknisk sjef Terje Ågedal i Audnedal kommune til Lyngdals Avis.

Han forteller at parallelt med bibliotekutbyggingen, skal Byremo barneskole få en mindre utvidelse. Dagens biblioteklokaler på skolen skal i tillegg bygges om. Skolen får to nye klasserom og nye kontorer. Disse arbeidene skal stå ferdige i 2020.

Konsmo

– Det samme skjer i mindre skala på Konsmo. Dagens bibliotek tas i bruk til kontorer av skolen, mens vi bygger rundt 160 kvadratmeter nye biblioteklokaler ved å forbinde Konsmo skole og flerbrukshallen, sier Ågedal.

– Det har vært mye usikkerhet rundt planleggingen av disse prosjektene. Derfor sitter jeg ikke med tall for alt som skal gjøres. Men vi har satt av penger på budsjettene, både til Konsmo og Byremo, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...