Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal har disponert ytterligere 15 millioner

INVESTERER: Audnedal formannskap vedtok ytterligere investeringer på møtet i forrige uke. Fra venstre Eivind Arnt Husøy (Ap), Sebastian Sjøberg (Sp), rådmann Kjell Olav Hæåk, ordfører Reidun Bakken (KrF), varaordfører Unni Nilsen Husøy (Frp) og Tønnes Seland (Bygdelista). Foto: Lars Rekaa

Før helgen vedtok Audnedal formannskap å bygge gang- og sykkelsti fra Gaulevik til Byremo, igangsette sentrumstiltak på Konsmo og støtte kjøp av utstyr til helselab bed Byremo videregående skole.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

INVESTERINGER: Dermed har lokalpolitikerne i Audnedal disponert ytterligere 15,05 millioner kroner av kraftfondet til investeringer.

Audnedal hadde 200 millioner kroner på kraftfondet da det ble bestemt at Lyngdal og Audnedal skal slås sammen til en ny storkommune fra neste årsskifte.

Enige med Lyngdal

I samråd med Lyngdal kommune og fellesnemnda for nye Lyngdal, besluttet audnedalspolitikerne å bruke disse pengene til investeringer i kommunen.

Etter forrige runde med investeringsvedtak i kommunestyret 11. oktober, gjensto det 30 millioner å disponere. Formannskapet vedtok å bruke halvparten av dette, slik at det nå gjenstår 15 millioner kroner.

Fondsmidler

Riktignok har kommunen gått bort fra å hente penger til investeringene rett fra fondet. I stedet låner kommunen beløpet, og bruker fondsmidler på nedbetalingen. Det har vist seg at dette er det økonomisk sett mest gunstige.

Investeringsliste

Det siste vedtaket betyr at Audnedal skal bruke:

  • Sentrumstiltak Konsmo: 7,3 millioner kroner.
  • Gang og sykkelsti Gaulevik-Byremo: 7,5 millioner.
  • Støtte til kjøp av utstyr til helselab på Byremo videregående skole: 250 000 kroner.

Sentrumstiltakene omfatter blant annet universell utforming av sentrumsområdene og trafikksikkerhetstiltak på Konsmo Gangveien fra Gaulevik blir mellom 1 og 1,5 kilometer lang.

Det er Byremo videregående som har henvendt seg til Audnedal kommune og bedt om støtte til utstyr til helselabben som skal innredes ved skolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...