Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal får rødt lys om barnevern

75 kommuner i landet gjør ikke en god nok jobb innen barnevern. Audnedal kommune er en av kommunene i rød kategori.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2018 kl 11:06

BARNEVERN: Kommunen oppfyller ikke kravene til barn og unge. Dermed er kommunen også en av kommunene som får rødt lys.

Her er det «betydelig risiko» for at lovpålagte krav til barnevernet ikke blir oppfylt ifølge Barne- og likestillingsdepartementets nye trafikklys-system. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til Aftenposten som omtalte saken først at hun ber ordførere og rådmenn om å vise handlekraft.

Rødt lys

Landets kommuner er målt på ulike ting, som om de innfrir tre lovpålagte krav og hvor store avvikene er fra å oppfylle.

Faktaboks

Krav om uavhengig tilsyn av fosterhjem

Krav om barnevernets egen oppfølging og kontroll av fosterhjem

Brudd på tidsfristen i undersøkelsessaker

På Sørlandet er Audnedal den eneste kommunen som kommer ut med rødt lys. Lyngdal er en del av barnevernet i Lister og kommer ut med grønt lys.

Rådmann Kjell Olav Hæåk kommenterer saken overfor avisen Lindesnes:

På alvor

– Vi var, frem til i sommer, i et mindre barnevernssamarbeid med Hægebostad kommune. Nå har både Audnedal og Hægebostad gått inn i et større samarbeid med Lister (Audnedal, Farsund, Hægebostad, Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal og Sirdal). Vi har ingen grunn til å tro at ikke kravene er på plass nå, sier han.

Hæåk forteller videre at han og kommunen tar dette på største alvor, men han tror det allerede i dag er annerledes og at kommunen nå oppfyller kravene.

– Det er aldri bra at vi ikke oppfyller kravene og gir de rettighetene som innbyggerne skal ha.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...