Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

ATV-salget når nye høyder i Lyngdal

JUBLER: Tormod Iddeland er meget godt fornøyd med 2018. Målet er allerede nådd når det kommer til salg av ATV. Foto: Per Thime

All-terrain vehicle, det er det hele navnet på de populære kjøretøyene. Salget i Lyngdal er stort og årets mål er allerede nådd for Trippel Motor AS.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MOTOR: Det er noen år siden familiebedriften hold til hjemme i garasjen. I februar 2014 ble det Alleen for Tormod Iddeland og Trippel Motor. Det har de ikke angret på. I disse dager er det ombygging i 2. etasje. Når alt er ferdig om rundt to måneder vil lokalene være på 800 kvadratmeter.

– Og du kan si at det er behov for det, for det går godt for tiden, sier Tormod Iddeland, sittende på en ATV.

Han har satt seg til rette på en 2019-modell som han forventer skal bli populær. Det har i det hele tatt vært populært med ATV, for salget i Lyngdal sprenger alle grenser.

Over 100 før nyttår

– Vi har solgt over 70 stykker så langt dette året, og det betyr at vi allerede har nådd målet vårt for hele året. Men vi kommer til å selge godt over 100 slike kjøretøy før nyttår, forteller han.

Siden 2004 har firmaet solgt ATV-er, og dermed har de også fått med seg en stor utvikling.

– Vi snakker om en utvikling på 14 år, og det er klart det er skjedd mye siden den gang. Vi selger ATV innen tre kategorier. De som er registrert for 40, 60 og 105 kilometer i timen. Til den første skal man være 16 år og må ha førerkort for traktor.

Flere firma

Det er de siste årene det har tatt av på markedet, og det stopper ikke med det første. Trippel Motor har flere kunder, en del av dem er firma.

– Det er så mange ulike modeller å bruke. Vi ser at det er en del ATV til bruk i skogen, i forbindelse med tynning. Vi har avtaler med flere firma, og ikke minst er det også en del innen landbruket som har sett at ATV kan erstatte traktoren i en del arbeid.

For det er en del tilbehør man kan investere i.

  • Belter
  • Brøyteutstyr
  • Belysning
  • Seter
  • Vinsjer
  • Slepeutstyr
  • Vindskjerm

Og mye mer.

– I dag leveres også alle våre ATV-kjøretøy med servostyring. Når vinteren nå nærmer seg regner vi med salg av ekstrautstyr, som brøyteredskaper. Flere gårdbrukere ser nytten av dette, blant annet fordi de nok er rimeligere i drift enn traktor.

Stor markedsandel

Det startet som tidligere nevnt hjemme i garasjen. Men det hadde ikke nyttet i dag. Bedriften i Lyngdal har de tre siste årene ligget på en markedsandel på 70 prosent når det kommer til firehjulinger og andre slike kjøretøy. Kundegruppen er fra Mandal og vestover til Flekkefjord.

– Fornøyde kunder er våre beste selgere, pleier jeg å si. Når vi snart får ytterligere 250 kvadratmeter med plass i 2. etasje, kan vi tilby mer. Utviklingen i markedet krever bedre plass og det skal vi gi våre kunder. Det er spennende tider og vi ser lyst på fremtiden når det gjelder ATV og annet vi selger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...