Årets sommerhit fra Balonibrothers?

KONSERT: Her er gruppa fotografert under et tidligere arrangement. I dag slapp de en sommersang på Spotify. Foto: Erlend Haddeland

Balonibrothers fra Lyngdal har sluppet en sommersang, og det skjedde i dag. Snakker vi om årets sommerhit?

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 12:03

SOMMER OG MUSIKK: Joda, det har vært en del typiske sommersanger opp gjennom tidene, både lokale, nasjonale og internasjonale.

Den lokale gruppa Balonibrothers slapp i dag sangen «Sommer i Lyngdal». Det gjorde de på Spotify, men det kommer vi straks tilbake til.

Hvem er de ?

Først må vi nevne litt mer om Balonibrothers, for selv om noen vet hvem de er, så kan det fort være at andre ikke gjør det.

balonibrothers

Informasjonben er hentet fra gruppas side på Facebook:

  • Balonibrothers er en gruppe gutter som har viet livet sitt for å skrive bra musikk. Vi prøver å ta proffesjonelle musikere på kornet.

Disse er med:

Trommer og cajon: Kristoffer Åmland.

Bass: Mats Åmland.

El-Gitar 1: Simon Sangolt.

El-Gitar 2: Are Baloni Åmland.

Akk-Gitar: Are Baloni Åmland.

Vokal: Tore Halvorsen Ellingsgaard.

Backing vokal: Mats Åmland og Kristoffer Åmland (Ja, du leste riktig!).

Melodi: Are Baloni Åmland.

Låtskrivere: Mats Åmland, Kristoffer Åmland, Are Baloni Åmland og Richard Fossland.

Om det meste

På gruppas side på Facebook går det frem at det har vært en prosess for å få sommersangen ferdig. Det startet i 2016.

– Da begynte idèene å poppe på melodier og vi satt oss ned og lagde et par A4-sider med referanser og steder vi måtte få med i sangen.

Da notatene var gjort tok det ikke lang tid før man kom seg videre.

– Med «Sommer i Lyngdal« tar vi dere med inn i en feit og fyldig el-gitar bonanza, perfeksjonert av Lyngdals beste vokalist, Tore Halvorsen Ellingsgaard, skriver de.

Og det er mye som er med i sangen de håper skal bli en hit, i det minste lokalt.

– Vi ønsket at dette skulle bli en sang alle som enten bor i Lyngdal eller har vært i Lyngdal kan kjenne seg igjen i, og referere til. Så da klarte vi til slutt å koke det ned til 3 minutter og 13 sekunder av hva en Sommer i Lyngdal fort kan inneholde.

Da er man innom rogalendinger, tyskere, Rosfjord, Lyngdals cup, Knøtten kro, Oftebro og mye annet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...