Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ann Ingrid er Agder teaters eneste fast ansatte skuespiller

STORE SPØRSMÅL: Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen jobber med de virkelig store spørsmålene i «Skilpadder hele veien ned» på Agder teater. Foto: Lars Rekaa

Hun hadde ikke særlig problemer med å lære teksten til dramatikkfestivalen i Oslo. Men da det ble bestemt at stykket skulle settes opp på Kilden, måtte hun forstå den også!

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TEATER: I går hadde Agder teater premiere på «Skilpadder hele veien ned» av Kim Atle Hansen. Stykket har to roller - og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen fra Byremo har den ene.

Og siden temaet for stykket er religion og kvantefysikk, samt kombinasjonen av de to, ble det en del å sette seg inn i.

- Vi viste stykket i Oslo sommeren 2017. Da var det mange som spurte om det skulle settes opp. Vi er utrolig fornøyde med at Kilden valgte å gjøre det i vinter. Dette blir spennende, sier hun til Lyngdals Avis.

Eneste fast ansatte

Ann Ingrid Fuglesteveit-Mortensen (37) er for tiden Agder teaters eneste fast ansatte skuespiller, etter at Anne Ma Usterud ble pensjonist. I dag er hun bosatt på Hortemo i Songdalen med to barn på sju og et halv og ti år.

Egentlig fulgte hun familietradisjon med å utdanne seg til lærer. Men hun brøt med den da hun valgte å bli musikk- og dramalærer.

Lærergjerningen har forresten fått vente. Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen livnærte seg først av sangen, og etter hvert som skuespiller.

Startet med Kråka

Debuten kom i 2006.

- Da spilte jeg Kråka i «Spelet om Kråka» på Spangereid. Siden hadde jeg stadig engasjementer ved Agder teater fram til jeg ble fast ansatt for to år siden, forteller hun.

Sagnet om Kråka forteller om fattigjenta fra Spangereid som blir dronning av Danmark i følge Ragnar Lodbroks saga.

«Skilpadder hele veien ned» handler om de store, eksistensielle spørsmålene. For eksempel om sjelen finnes? Vi snakker om et dypt alvorlig tema - med innslag av komikk.

Forestillingen spilles i intimsalen på Kilden fram til 13. februar.

- Vi har dessverre ikke lagt opp til noen turné, selv om vi har fått forespørsler. Så langt må vi bare si oss glade for at vi fikk anledning til å sette opp dette stykket nå. Det skyldes rett og slett at vi hadde tid i vinter, foran neste produksjon ved teateret, sier Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, og legger til:

- Jeg vil jo anbefale både lyngdøler og audnedøler å ta turen hit til Kilden for å se «Skilpadder hele veien ned».

Internasjonal teatersuksess

Neste oppgave for skuespilleren fra Byremo blir en internasjonal suksess. «Helt privat» («Privacy») handler om privatlivets fred i overvåkningens og datanettverkenes tidsalder. Stykket bygger på Edward Snowdons avsløringer av overvåkingssamfunnet, og hadde premiere i London i 2014. Da det første gang ble satt opp i New York, spilte Daniel Radcliffe (fortsatt best kjent som Harry Potter) hovedrollen.

Også Johannes Blåsternes, som er Ann Ingrids medspiller i «Skilpadder hele veien ned», spiller i dette stykket, som har premiere 3. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...