Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tina-saken:

Anmelder politi og tidligere kamerat

ANMELDER POLITI OG KAMERAT: En mann fra Lyngdal har anmeldt politiet og mannen som snakket han inn i saken.

En mann (38) fra Lyngdal anmelder både politi og en tidligere kamerat. Anmeldelsene gjelder falske anklager og lekkasjer fra Sør-Vest politidistrikt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det er Stavanger Aftenblad som melder dette i kveld.

- Det har vært en enorm belastning for meg og min familie, sier en av dem som var siktet for drapet på Tina Jørgensen. Nå anmelder han både politiet og mannen som snakket seg selv og tre andre inn i Tina-saken.

Mannen mener politiet kom med lekkasjer i saken.

– Her mener jeg det er flere eksempler på brudd på taushetsplikten. Det var flere uttalelser i media som etter min mening gikk langt utover det som en polititjenesteperson bør si. Jeg reagerer sterkt på at en kan la seg sitere i media på at en med sikkerhet er på rett spor, når det med sikkerhet har vist seg at politiet ikke var det. Alle politiets lekkasjer til journalister og privatpersoner har gjort denne saken helt horribel for oss, forteller han videre.

Fire ble siktet

Det var i september 2015 fire personer fra Lyngdal ble pågrepet av politiet i forbindelse med saken. De ble siktet for drap eller medvirkning til drap på Stavanger-kvinnen Tina Jørgensen som skjedde i Stavanger tilbake i 2000.

De fire personene fra var barndomskamerater og kom i søkelyset da en av dem hadde fortalt hvordan han og tre andre tok livet av Jørgensen. Samtalen som skjedde i en kjellerstue ble tatt opp på mobiltelefon og fant så veien til politiet i Stavanger.

Henla saken

Lyngdølene satt i varetekt, men etter ett år henla Riksadvokaten saken. Samtalen som var blitt tatt opp hadde ikke rot i virkeligheten, mente de.

Stavanger Aftenblad har snakket med 38-åringen. Han ønsker ikke stå fram med navn, men bekrefter anmeldelsen.

– Jeg anmelder NN (navnet på barndomsvennen) for falske anklager og for ærekrenkelse. Det var på grunn av hans usanne uttalelser at jeg ble pågrepet. I drøyt tre uker satt jeg varetektsfengslet, og i ett år var jeg siktet, for et drap som jeg ikke har noen verdens ting med, sier 38-åringen.

Mannen leverte anmeldelsen i Kristiansand tidligere denne uka. 38-åringen er tidligere tilkjent kroner 75 000 i oppreisningserstatning i saken. Først ble han tilkjent 50 000 kroner og senere ble han i tingretten tilkjent ytterligere 25 000 kroner. I tillegg har han fått kroner 13 500 i erstatning for tiden han satt i varetekt.

En ikke-sak

Mannen som er anmeldt bruker advokat Odd Rune Torstrup i Stavanger. Han ser ikke at dette er en sak i det hele tatt.

– Min klient tror på det han selv sier og han har hele tiden stått på det, sier han til avisen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...