Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Anleggsgartneren leverer varene

STEIN: Her er det brukt både granitt og beleggningsstein, i barnehagen i Lyngdal. Foto: Per Thime

Uteområdene i sentrum, gårdsrommet ved hjemmet eller helt andre steder. I dag er det stadig mer populært å bruke anleggsgartnere til jobben.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ANLEGGSGARTNER: Terje Haaland er anleggsgartner og har vært det i en årrekke. Egentlig startet han med blomster i ungdommen da han var 16. år gammel. En tur innom Stavanger førte han inn i bransjen som anleggsgartner. I dag driver han firma med syv ansatte og utfører arbeid mellom Mandal og Flekkefjord.

Vi er ute ved Svennevik, i Lindesnes kommune. Litt oppe i åsen er det Stanley Bjerge som jobber utenfor en bolig. Det går i ulike typer stein, alt for å gjøre eierne av huset fornøyd.

PÅ JOBB: Stanley Bjerge og Terje Haaland på jobb ved Svennevik tidligere denne uken. De to står foran den nye muren som pryder eiendommen. Foto: Per Thime

- Her har vi egentlig startet i fjor høst med de første arbeidene. Så ble det vinter, kaldt og snø, men her vi igjen og gjør oss ferdige, sier han til Lyngdals Avis.

I øyeblikket går det med brostein foran garasjen, men det er bare en del av jobben han og firmaet han jobber for har utført på denne adressen.

«Importert stein»

Det går mye i naturstein på eiendommen. I øyeblikket er det ikke vekst rundt all steinen som er lagt, men når det kommer plen og blomsten er klare, blir dette en flott hage på alle måter. Steinmuren som omtrent er klar, passer godt rundt eiendommen.

- Men steinen vi bruker her har vi importert fra Rogaland. Rennesøy Stein leverer til hele Vestlandet og deler av Sørlandet, som her sier sjefen, Terje Haaland.

EKSEMPEL: Dette er som det kan se ut når en bruker naturstein ved eiendommen, som her i Svennevik. Foto: Per Thime

Godt med jobb

Anleggsgartner Terje Haaland har adresse Vigeland, men har ofte jobber utenfor kommunen. Hans firma var blant annet ansvarlig for legging av stein i miljøgata i Alleen i Lyngdal.

- Det var en stor jobb, 5000 kvadratmeter og bruk av 3000 tonn stein. Du kan si at det går en del stein og ikke minst er det tunge løft med våre jobber.

I øyeblikket er det omtrent høysesong for bransjen. Fra begynnelsen av mars og mot desember er det mer enn nok å gjøre. Da vinteren var som hardeste dette året, ble hans firma leid inn til blant annet snømåking.

JOBB: Stanley Bjerge har jobbet som anleggsgartner i tre år og stortrives i sitt virke. Foto: Per Thime

- På den måten fikk vi også ha alle mann i arbeid, noe som selvfølgelig er svært bra.

Trender

- Hva er det så som er populært for tiden?

- Det går mye i forskjellige ting innen naturstein. Noen skal ha oppbygde gjerder i ulike fasonger, andre skal legge stein i gården, og da kan det være brostein. Sistnevnte en fantastisk type stein som holder seg og som bare stiger i verdi jo eldre den blir, slår han fast.

I Lyngdal åpnet det denne uken nye lokaler ved Nygård barnehage. Uteområdene har firmaet til Haaland hatt ansvaret for.

BARNEHAGE: Stefan Jurgiu har denne uken gjort seg ferdig i en barnehage i Lyngdal. Foto: Per Thime

- Her kan du se noe av det vi har gjort, sier han og peker mot et flott tre hvor det er lagt brostein rundt.

Litt lenger nede ved uteområdet er det brukt to typer stein. Både granitt og belegningsstein viste seg å passe godt sammen.

Da arbeidet i Nygård barnehage var ferdig, hadde firmaet allerede nye oppdrag på blokka.

- Det er nemlig blitt populært med stein, og ikke er det så dyrt heller, sier Haaland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...