Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Alle har fått strømmen tilbake

SLITER FORTSATT: Fortsatt er det noen som ikke har strøm etter ekstremværet. Agder Energi kan heller ikke love at strømmen snart er tilbake. Foto: Privat

Noen var uten strøm i fem dager, men tirsdag ettermiddag melder Agder Energi nett at alle kundene hare fått strømmen tilbake.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2018 kl 19:15

NOEN UTEN STRØM: Agder Energi har bare full oversikt over feil på høyspentnettet. Alle disse feilene er reparert nå.

En del kunder kan være strømløse som følge av brudd i det lokale strømnettet. Av strømstanskartet til Agder Energi går det fram at det fortsatt er feil på lavspentlinjer i Romsåsen og i Vasdalen ved kommunegrensa på Spind.

– Vi beklager at så mange av våre kunder har vært uten strøm i så lang tid, og har full forståelse for de ulemper det gir.

Det sier senior kommunikasjonsrådgider Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Lyngdals Avis i ettermiddag.

4-5 dager

For enkelte kunder har faktisk vært uten strøm siden tidlige fredag ettermiddag. Årsaken til at flere er uten strøm. er de omfattende skadene ekstremværet Knud førte med seg. Det dreier seg blant annet om nedblåste stolper.

– Det dreier seg om knekte stolper, trær over strømlinjenettet og strømlinjer som har falt i bakken. Reparasjonene har tatt, og tar, tid, og det er derfor vanskelig å si når alle får strømmen tilbake, fortsetter hun.

Strømkartet

Strømkartet til Agder Energi viser i utgangspunktet oversikt over feil i høyspentnettet. Strømmen transporteres gjennom høyspentnettet til lokale nettstasjoner hvor den transformeres ned til lavere spenning. Derfra sendes strømmen videre ut til kundene gjennom lavspentnettet.

– I kartet viser blå markører planlagte utkoblinger, og røde er driftsforstyrrelser i høyspentnettet. Feil i lavspentnettet er ikke med i oversikten som umiddelbart vises, men ved å zoome inn i kartet vises små konvoluttsymboler. De inneholder informasjon om feil i lavspentnettet. Vi beklager at vi ikke har vært flinke nok til å kommunisere dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...