Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Advarer mot tyveritokt - stjal i Lyngdal

Overvåkingsbilde fra Alm (sladdet av Agder). Både personen nærmest og personen i venstre billedkant er filmet av overvåkingskamera mens de forsynte seg med de dyreste optiske varene hos Alm.

Alm Våpen og Villmark advarer mot tyver som er ute etter kikkerter og kikkertsikter. Det skal også ha skjedd i Lyngdal hvor det ble stjålet optikk.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2018 kl 21:53

TYVERI: Stein Otto Alm har valgt å legge ut usladdet bilde av to menn på Facebook.

– Disse to karene (utenlandske) er på tyveritokt på Sør-vestlandet i dag. Har vært hos Lyngdal Jakt og Fiske, Alm Våpen på Moi og Villmark og Interjakt på Algård og stjålet for store verdier i optikk alle steder. Ser du dem, ta umiddelbart kontakt med Politiet på tlf. 02800, oppfordrer Alm på sin Facebookside.

Klokken 21.50 var innlegget på hans side på Facebook delt 700 ganger.

Politiet er på saken

Operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt opplyser at patruljen vest i fylket har meldt fra om en slik hendelse, men at det ikke er registrert anmeldelse og opprettelse av noe sak på dette ennå.

– Jeg vet at det skal ha vært et tyveri som patruljen jobber med, sier Stausland til Agder.

– Hvordan ser du på at innehaver av en forretning legger ut usladdede overvåkingsbilder?

– Jeg har ikke sett disse og ønsker ikke å ta stilling til det, svarer operasjonslederen.

Målrettet tyveri

– De har tatt av den aller dyreste optikken med varer i 20.000 til 30.000 klassen begrenset til hva de har klart å lure med seg under jakken, forteller Stein Otto Alm til Agder.

– I sønnen min sin forretning på Moi tok de det aller dyreste. I Lyngdal var det aller dyreste innelåst, så der tok de optikk i prisklassen 7000 til 9000 kroner. Det de har tatt er kikkerter avstandsmålere og kikkertsikter. Det virker meget måbevisst og er antagelig tenkt omsatt videre.

Alm forteller at tyvene har beveget seg raskt mellom butikkene fra Lyngdal og vestover.

– Vi har prøvd å få varslet andre aktuelle butikker som XXL, Gmax og andre på Jæren og Haugesund. Siden de har vært innom alle våpenbutikker fra Lyngdal til Ålgård har vi først og fremst varslet de som har slike produkter, men det kan selvsagt være at de også går etter andre ting, sier Alm.

Opererer sammen

– Hva er fremgangsmåten de bruker?

– De kommer inn i butikkene, prater og sier at de bare skal sse litt. Siden de er to kan de distrahere butikkansatte slik at den ene kan forsyne seg mens den andre får oppmerksomheten, forklarer Alm.

– De går med åpne jakker som man ikke ser noe spesielt på. Begge snakket gebrokkent med noe som vår butikkansatte omtalte som en «fransklignende akksent»

– Er det observert noen bil?

– Nei, ikke som jeg vet. Før ansatte rekker å finne ut at noe er borte og sjekker overvåkingsopptak så er de borte. Det ville nok være mye enklere å få stoppet dem om vi visste hva slags bil de har, sier Alm.

– Er det noen som har reagert på at du har lagt ut usladdene bilder?

– Nei, det er ingen som har reagert på det. Det er kanskje ikke helt juridisk greit, men så lenge det er soleklart at de forsyner seg og vi har det på opptak, så håper jeg ikke noen reagerer på det, svarer Alm.

– I Egersund er politiet varslet og lensmann Bringedal på Moi er godt orientert. Vi har også sendt bildemateriell til andre i politiet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...