Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Advarer mot bedrageriforsøk

Foto: Illustrasjonsbilde

Flere personer rundt om i hele landet skal den siste tiden ha mottatt brev i posten hvor de beskyldt for å ha lastet ned ulovlig filmer og bilder, og hvor de videre blir truet med bøter, fengsel og erstatningskrav dersom man ikke betaler 3770 kroner innen sju dager.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 13:04

AGDER: Det er politiet som skriver dette i en pressemelding i dag. Også personer i Agder skal ha mottatt slike brev, heter det.

– Dette anser vi for å være et bedrageriforsøk. Økokrim viser til at mange nordmenn over hele landet kan ha blitt forsøkt lurt. I Agder politidistrikt har vi også mottatt henvendelser fra flere som har mottatt brevet og som vil ha råd fra oss, sier etterforskningsleder ved felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Kim Asbjørn Haugen.

I brevet blir det hevdet at mottakerens IP-adresse har blitt brukt til "ulovlig nedlastning av ulovlige filmer/bilder". Brevet er signert en "prosessfullmektig" i sekskapet Hengeler & Latham. Det tyske firmaet skriver i brevet at deres klient er villig til å trekke saken dersom mottakeren av brevet betaler 3770 kroner innen sju dager.

– Vårt klare råd til dem som mottar dette brevet i postkassen er å la være å betale, sier Haugen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...