Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

5 mål tomt – pris 1 krone!

BLOTT: De tre områdene som er farget blå blir solgt av Lyngdal kommune for en krone til Lyngdal IL. Foto: Lyngdal IL

Kjøpet av fem mål i tilknytning til Lyngdal stadion vil blant annet gi Lyngdal IL muligheten for å anlegge snødeponi med oppsamlingsanlegg for granulat fra kunstgressbanene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TOMTEKJØP: Lyngdal formannskap var positive til idrettslaget, som hadde søkt om å få kjøpe tre områder i tilknytning til Lyngdal stadion for en samlet pris på 1 krone.

Men Lyngdal IL må betale alle oppmålings-og tinglysningeskostnader. Det kommer på minst 50 000.

200 kroner kvadratmeteren

Normalt tar Lyngdal kommune 200 kroner kvadratmeteren ved salg av slike arealer. Det ville gitt en totalpris på 1 million kroner.

Rådmann Norman Udland la fram saken uten innstilling, men overlot saken til en ren politisk behandling i formannskapet.

Inhabil

Høyres gruppeleder, Roger Abusland, er også daglig leder i Lyngdal IL. Det vart han som hadde undertegnet henvendelsen om saken til kommunen. Han fratrådte som inhabil under behandlingen i formannskapet, og ble erstattet av sin partifeller Bernt Mushom.

Saken har vært forelagt teknisk avdeling og planavdelingen i Lyngdal kommune, som ikke hadde innvendinger mot et salg.

Planavdelingen peker på at et salg vil være i tråd med reguleringsplanen for området.

Tre teiger

Arealet det er snakk om er delt inn i tre teiger. Den største omfatter banen som allerede i dag brukes til kastøvelser i friidrett; den ligger nordvest for Fibohallen og tribuneanlegget på Stadion. Det andre området er en snei som ligger i sørøst. Denne sneien er en del av Byggma-banen, som allerede ligger der.

Oppsamling

Den siste biten er svært liten, men viktig for laget. Den utgjør mindre enn et halvt mål, og ligger ved det sørøstre hjørnet av Fibohallen.

Roger Abusland opplyser til Lyngdals Avis at idrettslaget planlegger å legge fast dekke på denne teigen, og skal bruke den til snødeponi med oppsamling av granulat fra kunstgressdekkene på Stadion.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...