Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

1618,81 prosent rente!

FAKSIMILE: Tilbudsbrevet – som også forklarer rentebetingelsene. Foto: Faksimile

Like før jul dukket det opp et tilbud om smålån – også for folk med betalingsanmerkninger. Det dreier seg om usedvanlig dyre lån.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

EPOST: Også lyngdøler har fått tilbudet på epost.

Det er selskapet Ferratum som tilbyr det de kaller ekspresskreditt.

Rask tilbakebetaling

Tilbudet går ut på lån på inntil 6000 kroner.

Betingelsen er skyhøy rente og kort tilbakebetalingstid.

Selskapet gir selv et eksempel på et lån på 4000 kroner som skal tilbakebetales over 45 dager. Her er renten 42 prosent over låneperioden,og totalkostnaden for låntager 1680 kroner i tillegg til lånesummen.

Finanstilsynet

Det norske Finanstilsynet er tilbakeholdne med sine kommentarer til saken.

«Per i dag er det ingen bestemmelse som regulerer maksimal rente på lån. Finansforetakene forventes å prise utlån etter risiko. Stortinget har bedt Regjeringen utrede ulike modeller for rentetak og komme tilbake til dette i Finansmarkedsmeldingen 2019», skriver kommunikasjonsrådgiver Jo Singstad i en epost til Lyngdals Avis.

Han skriver videre:

«Ferratum Bank plc driver grensekryssende virksomhet fra Malta, og er underlagt Malta Financial Services Authority (MFSA). Utenlandske foretak som driver virksomhet i Norge er underlagt enkelte norske lovkrav om god forretningsskikk og kundebehandling mv. Finanstilsynet har i forslag til forskrift om forsvarlig utlånspraksis for forbrukslån lagt til grunn at forskriften også vil gjelde foretak som driver på grensekryssende basis.

Finanstilsynet ønsker utover dette ikke å kommentere det konkrete tilbudet.»

Malta

Ferratum har hovedkontor på Malta, men har avdelinger i en rekke land, særlig i Europa.

Stine Brosø, daglig leder for Ferratum International Services, skriver i en epost til Lyngdals Avis at selskapet ikke lenger markedsfører ekspresskreditt i Norge, og at tilbudet har kommet fra en agent.

«Ekspresskreditt er et såkalt mikrolån med maksimal låneperiode på 45 dager. Rentesatsen som er oppgitt er basert på et helt år ut fra hva som er lovpålagt for renteeksempler i Norge», skriver hun.

Hun mener agenten er den rette til å kommentere saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...