Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

16-åring omkom i kollisjon på sjøen

VANNSCOOTER: En 16-åring ble drept i sammenstøtet mellom en vannscooter og en båt i Rosfjorden i natt. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

En 16 år gammel gutt omkom da en vannscooter og båt kolliderte i Rosfjorden i Lyngdal natt til fredag. To andre gutter ble lettere skadet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2018 kl 07:20

ROSFJORDEN: – Jeg kan bekrefte at en gutt på 16 år omkom da en vannscooter og båt koliderte i Rosfjorden i Lyngdal. Den omkomne var en av to personer som satt på vannscooteren.

Det sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Atle Loven. Han opplyser at den døde er rogalending.

Kollisjon

Den første meldingen fra politiet om ulykken kom klokken 00.43. Da var det snakk om en mindre båt som hadde kollidert med en borerigg som ligger i opplag.

– Melding om rop om hjelp etter at en liten båt formentlig har kjørt inn i beina på en boreplattform som ligger i opplag i Rosfjorden, meldte politiet.

Det var den første meldingen fra politiet. Senere kom det ny oppdatering på Twitter.

Sammenstøt

Politiet meldte så klokken 01.44 at det er tre personer som er involvert i det som skal være en kollisjon mellom en mindre båt og en vannscooter.

– Det viser seg at det dreier seg om en ulykke som har krevd liv. En 16 år gammel gutt er bekreftet omkommet. Hans pårørende er varslet, fortsetter operasjonsleder.

I tillegg er to andre personer, to gutter, kjørt til sykehus i Kristiansand med lettere skader. De to er en 15-åring fra Lyngdal som førte båten, mens den andre, en 17-åring fra Rogaland, satt på vannscooteren.

Store ressurser

Aksjonen i Rosfjorden i Lyngdal krevde store ressurser fra flere etater.

– Det var ressurser fra politi, ambulanse, luftambulanse, brann og i tillegg redningsskøyte på stedet.

Pårørende kom til stedet mens redningsaksjonen pågikk.

Årsaken til sammenstøtet er ikke klart, men det var to personer på vannscooter og en i båten.

Det er ikke klart om den omkomne førte vannscooteren, eller var passasjer.

– Etterforskningen får vise hva som skjedde. Det var mørkt på stedet, og vi vet ikke årsaken, sier Loven.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...